BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.401,16
HABER /  GÜNCEL

CHP yeni tasarıya destek verecek mi ?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Terörü Sona Erdirilmesi ve Toplumun Bütünlüğünün Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı’na olumsuz bir yak...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Terörü Sona Erdirilmesi ve Toplumun Bütünlüğünün Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı’na olumsuz bir yaklaşımda bulunmayacaklarını söyledi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Terörü Sona Erdirilmesi ve Toplumun Bütünlüğünün Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Altay, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Kürt sorununun çözülmesini en çok isteyen partiyiz. O bakımdan bakıldığı zaman, bugüne kadar yürütülen çalışmalara yasal bir çerçeve tasarısı var. Oslo sürecinden beri devam eden yapılan görüşmeleri yapanlar hukuki, idari, cezai sorumluluktan muaf tutulmuş. Hükümete geniş o muydu şu muydu belli olmayan bir yetki getiriyor” ifadelerini kullandı.
Altay, ‘bu kapsamda görevinin yerine getiren kişilerin idari ve cezai sorumluluk doğmaz’ ifadelerinin hukuk devleti ile bağdaşmadığını kaydederek, “Bu hüküm dışında diğer hükümler, karşı çıkılacak hükümler değil. Hükümeti samimi bulmam. Hükümetin Kürt sorunundan beslendiğini, bundan siyasi olarak istifade ettiğini düşünenlerdenim. Bu tasarıya CHP, olumsuz bir yaklaşımda bulunmayacağız” dedi.
(İHA)