BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  POLİTİKA

CHP Temmuzda seçime karşı

Erken seçim tarihinde uzlaşmazlık var. CHP, 22 Temmuz'a karşı. CHP'li Koç istedikleri tarihi açıkladı.

Abone ol

CHP, erken seçim için 22 Temmuz tarihinin uygun olmadığını, seçimin haziran ya da eylül başında yapılması gerektiğini açıkladı.

Meclis Genel Kurulu'nda söz alan CHP'li Haluk Koç, "Erken seçim istiyoruz ancak uygun bir tarihte yapılması arzumuz" diyerek itiraz gerekçelerini açıkladı. Koç, Temmuz ayında yapılacak seçimin sakıncaları olduğunu savundu. Koç, "Eylül veya Haziran başı olmalı" diye konuştu.

DANIŞMA KURULUNDA UZLAŞMA YOK

TBMM Danışma Kurulu'nda, Anayasa değişiklik teklifinin ilk tur oylaması ve seçim tarihiyle ilgili önergenin bugün görüşülmesi konusunda uzlaşma sağlanamadı.
 
TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın başkanlığında toplanan Danışma Kurulu'nda, AK Parti Grubu, genel seçimin 22 Temmuz'da yapılmasına ilişkin önergesi, bu seçimde milletvekili seçilme yaşının 25 olarak uygulanması ve bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasını öngören Anayasa değişiklik teklifinin ilk tur oylamasının bugün, ikinci tur oylamasının ise 6 Mayıs Pazar günü yapılmasını önerdi.
 
CHP ve Anavatan Partisi grup başkanvekilleri, 25 yaşla ilgili Anayasa değişiklik teklifinin görüşülmesini kabul ederken, diğer önerilerine karşı çıkması üzerine uzlaşma sağlanamadı. AK Parti, grup önerisini TBMM Genel Kurulu'na getirecek.//