BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  DÜNYA

BP COEsunu gay sevgili yaktı

İngiltere'de bu haber manşette. BP COE'sunun gay sevgilisi skandal yarattı. Gizli ilişki BP'yi sarstı...

Abone ol İngiliz petrol devi BP’nin CEO’sunun 4 yıllık gay partneri gazetelere konuştu. İstifa etmek zorunda kalan CEO 30 milyon dolarlık ikramiyeden oldu

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden BP, gay partner skandalı yüzünden CEO’sunu kaybetti... BP’nin Lord unvanına sahip eşcinsel CEO’su Browne’ın mahkemede yalan ifade verdiği ortaya çıkınca 30 milyon dolarlık prim ve maaştan oldu.

Gay sevgili sırları ifşaa etti

Browne’ın 4 yıllık hayat arkadaşı Kanadalı Jeff Chevalier, ayrılmalarının hemen ardından yaşadıklarını ve Lord’un BP hissedarlardan sakladığı bilgileri anlatma kararı aldı. Daily Mail gazetesi ile anlaştı. 58 yaşındaki BP CEO’su yayını durdurmak için hem mahkemeye hem de Lordlar Kamarası’ndaki dostlarına başvurdu.

Ancak mahkemede verdiği ifadede “Onunla spor yaparken koşu sırasında tanıştık” demesi kariyerini bitirdi. Çünkü 27 yaşındaki erkek sevgilisini erkek eskortlar sağlayan bir internet sitesinden kiraladığı sonra da aşık olduğu ortaya çıktı. Mahkemeyi yanılttığı belirlenince baskılar karşısında istifa etmekten başka çaresi kalmayan Browne, görevini 3 ay önceden terk ettiği için 30 milyon dolarlık maaş ve primlerden oldu. Browne’nin yerine CEO’luğa Tony Hayward getirilecek.

4 yıllık beraberliğin perde arkası
*Lord, vizesi biten erkek sevgilisini üniversiteye yazdırdı ve tüm masrafları kendi karşılayarak öğrenci vizesi aldı.

*Venedik’te bir aşk yuvası kurdu.

*BP’nin özel uçağını kendi aşk trafiği için kullandı.

*BP kasasından erkek arkadaşına cep telefonu melodisi pazarlayan şirket kurdu.

*BP’nin alacağı çok önemli bir kararı Başbakan Blair ve Maliye Bakanı Brown’la görüştüğünü sevgilisine anlattı ancak hissedarlardan sakladı.

*5 yıldızlı otellerde geceliği 4 bin dolarlık oda tuttu.

BP bünyesinde 41 yıldır çalışan Browne 1995’te CEO’luğa yükseldi.
Çevreye duyarlı atılımlarıyla bilinen Browne skandal patlak verene kadar BP’yi taşıyan kişi olarak biliniyordu.