BIST 10.151
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.441,93
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Minder üstünde ders yapıyorlar

Bu fotoğraf bir liseden. Yer Van... Sıra yok, masa yok. Minderler ürezinde oturup ders dinliyorlar.

Abone ol Van'ın Bostaniçi Lisesi'nde bazı sınıflar odaya çevrildi. Yerleri halı kaplı olan sınıfta öğrenciler minderde eğitim görüyor, tuvalete terlikle gidiyor. Müdür, "Amaç öğrenciler dersi anlasın" diyor

Van'ın Bostaniçi Lisesi'nde, öğrencilere daha iyi eğitim verebilmek amacıyla bir sınıf ev odası gibi düzenlendi. Gün boyu sıralarda oturan öğrenciler, bazı derslerini "şark odası" gibi düzenlenen sınıfta yapıyor. Yer minderlerinde oturup arkalarına yaslanarak ders gören öğrenciler, hem dinlendiklerini, hem de dersi daha iyi anladıklarını belirtiyor.

"Öğrenciler memnun"
Öğrencilerin dersi daha iyi anlayabilmeleri için bir sınıfı oda gibi düzenlediklerini belirten Bostaniçi Lisesi Müdürü İsmail Sağlam, "Sınıfa kilimler, sırt yastıkları koyduk. Bu yöntemle daha rahat ders işleme olanağı bulup farklı bir ortamda dinlemiş oluyorlar. Amacımız öğrenciler dersi nasıl daha iyi anlayabiliyorsa, öyle hizmet vermek.

Şimdilik öğrenciler bu sistemden oldukça memnun. İyi bir eğitim vermek için canla başla çalışıyoruz. Bu sınıfta öğrenciler hem dinlenmiş hem de ev rahatlığında ders işlemiş oluyorlar" dedi. Sağlam, tuvaletleri temiz tutmak amacıyla terlik sistemi getirdiklerini, öğrencilerin tıpkı evlerinde olduğu gibi terlik giyerek tuvalete girdiklerini kaydetti.