BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  GÜNCEL

CHP lideri samimi mi yoksa şovmen mi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in mezarlarını ziyaret etmesine Kaya ve Güney'in eşleri ne dedi?

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fransa'daki temasları sırasında Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in mezarlarını ziyaret etmesi gündeme oturmuştu. O ziyaretin ardından Güney ve Kaya'nın eşleri ilk kez konuştu. Gülten Kaya ziyareti 'samimi bulurken', Fatoş Güney 'siyasi şov' olarak nitelendirdi.

Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney ile Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya Vatan'dan Banu Duran'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun eşinizin mezarını ziyaret etmesi samimi mi?

GÜLTEN KAYA: Bu ziyaret son derece insani bir ziyarettir, çok da değerlidir benim için... Keşke daha önce yapılabilmiş olsaydı. Hangi kaygıyla yapılıyor olduğuyla ilgilenmek istemiyorum. Ben insani tarafıyla ilgileniyorum. CHP Genel Başkanı benim eşimi ziyarete gelmiş. Benim için işin en önemli kısmı budur.

Devlet Bahçeli’nin “Vatan hainini ziyaret ediyor “ demesi sizi kırdı mı?

Bireysel kırgınlıklarım bana ait olsun ama ben ülke adına üzüntü duyuyorum. Kuşku yok ki, MHP tabanında da Ahmet Kaya dinleyicisi vardır. Dolayısıyla sert ve talihsiz buluyorum böyle açıklamaları. Bir de tuhaf olan şu; bir parti başkanından bahsediyoruz... Onun Türkiye’deki yargı sistemini, hukuk sistemini iyi biliyor olması gerekir. Eşimin bu ülkeye bir vatan haini gibi sunulması çok incitici. Çünkü benim eşim evet bir ceza aldı ama o ceza daha onaylanmadı bile. Üst Mahkemece onanmamış ceza kesinleşmiş hüküm, yani ceza niteliğinde değildir.

ORTAÇAĞ KARANLIĞINDA HİSSETTİM!


Kılıçdaroğlu’nun eşinizin mezarını ziyaretinden sonra Devlet Bahçeli’nin “O halde öldürülen hakimin mezarını da ziyaret etsin” demesi size ne hissettirdi ?

FATOŞ GÜNEY: Ortaçağ karanlığındaki cadıların, doğruyu söyleyen Galile gibi insanlara saldırması... Öyle hissettim.

İlk kez mi siyaset dünyasından bir isim eşinizin mezarını ziyaret etti?

Evet. Ne garip değil mi? Türkiye çok enteresan bir ülke, çok gerilerden gelmekte olan bir ülke.

Kılıçdaroğlu’nun ziyareti samimi mi yoksa siyasi şov mu sizce?

Kendileri duyarlılık göstermiş ama tabii ki arkasında bir siyasi şov vardır. Maalesef bugün her eylemin arkasında bir çıkar söz konusu.

Eşinizin tekrar gündeme gelmesinin nedeni Tayyip Erdoğan’ın açılım konuşmasında kendisinden bahsetmesi mi?

Bakın bu çok önemliydi. Sayın Başbakan’ın “Eğer bu ülkenin otoriteleri Yılmaz Güney’in filmlerine kulak vermiş olsalardı Türkiye bugün çok farklı bir yerde olabilirdi” sözleri mezar ziyaretinden de önemliydi. Gerçekten de öyle... Yılmaz, Kürt açılımını 30 yıl önce yapmıştı.

" Kılıçdaroğlu’nun eşimi ziyareti siyasi şov... Başbakan’ın sözleri daha önemliydi "