BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86
HABER /  GÜNCEL

'Bana bir şey olursa...'

Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange'ın avukatı, müvekkilinin bazı önemli belgeleri sakladığını, bunların kendisine ya da internet sitesine 'bir şey olursa' kullanılacağını söyledi.

Abone ol

Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange'ın avukatı Mark Stephens BBC'nin sorularını yanıtladı.

Stephens Assange'ın bazı önemli bilgileri, sitenin ya da kendisinin başına kötü bir şey gelmesi durumunda yayınlamak üzere beklettiğini söyledi.

Stephens müvekkili hakkında İsveç'de yürütülen cinsel taciz soruşturmasının da siyasi içerikli olduğunu savundu.

Avukatına göre eğer Assange, bulunduğu ülke tarafından İsveç'e iade edilirse, İsveç de kendisini Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderecek.

İsveç polisi, Ağustos ayında bu ülkeye gitmiş olan Assange'ı, İsveç'te bulunduğu süre içerisinde iki kadına cinsel tacizde bulunduğu suçlamaları nedeniyle sorgulamak istiyor.

İsveç Yüksek Mahkemesi Assange'ın gözaltına alınması kararını onaylamıştı.

İngiltere'de gizli bir adreste kaldığı belirtilen Assange ise, bu suçlamaları reddediyor ve iddiaların, yayınladığı belgeler nedeniyle kendisini karalamak isteyenler tarafından ortaya atıldığını söylüyor.

İsveçli yetkililer, Julian Assange'ı cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle yakalamaları yolunda İngiltere polisine Cuma günü ikinci bir talepte bulundu.

Savcılar, birinci kararın hukuki sebeplerle reddedilmesi üzerine hazırlanan ikinci bir Avrupa çapında tutuklama kararını İngiltere'ye sundu.

İngiltere'de Avrupa çapında tutuklama kararlarını değerlendiren birim Ağır Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Soca, böyle bir talebin ellerine ulaşıp ulaşmadığı konusunda açıklamada bulunmayı reddetti.