BIST 9.539
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,21
HABER /  GÜNCEL

CHP Kurultay'ındaki o pankartlar toplatıldı!

CHP 35. Olağan Kurultayında dikkat çeken pankartlar kaldırılırken Kılıçdaroğlu, Balbay'ın aday olamaması sonucu Kurultay'a tek aday olarak girdi.

Abone ol

Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı' sloganıyla başlayan kongresi için Türkiye'nin dört bir tarafından parti delegeleri ve üyeleri Arena Spor Salonu'na gelmeye başladı. Olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı kongre salonunun etrafından delegeler arama noktalarından geçerek salona girebiliyor. İki gün sürecek Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. CHP’de asıl merak edilen konu oluşacak Parti Meclisi ve milletvekili adaylığı konusunda gelebilecek tüzük değişikliği.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu da salona gelmeden önce bir tweet attı. Kılıçdaroğlu, twitter hesabından, "CHP 35. Olağan Kurultayı’nı, demokrasiyi temele oturtan, değişime, gelişime hizmet edecek bir felsefeyle, kardeşçe yapacak. Ülkenin geleceği için var gücümüzle çalışmak en asli görevimizdir. Çünkü tek vücut olmuş bir CHP, Türkiye için tek çıkış yoludur" açıklamasında bulundu.

BALBAY YETERLİ İMZAYI TOPLAYAMADI

Aday olması beklenen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP kurultayında genel başkan adaylığı için yeterli imzayı toplayamadı. Balbay yaptığı ilk açıklamada "CHP'nin seçim barajına takıldım" dedi. Balbay, genel başkanlık için delegelerin yüzde 10’unun imzasını almak zorundaydı.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

CHP’de Kurultay’ın ilk gün ayrıca bir Tüzük Değişikliği Komisyonu’da oluşturulacak. Bu komisyonun bazı tüzük değişikliklerini delegelerin onayına sunması bekleniyor. Yeni hazırlanacak tüzükte milletvekili adaylığı için bazı kısıtlama ve genel merkez kontenjan kısıtlaması getirilebileceği beklentisi hâkim. Eğer bu değişiklikler gerçekleşirse CHP’de yıllardır milletvekilliği yapan bazı isimlerin önümüzdeki dönemde aday olmaları mümkün olmayacak.

O OLMAYAN PANKARTLAR KALDIRILDI

Ankara Arena Spor Salonu da hareketlenmeye başladı. Salonda göze çarpan döviz ve pankartların yanı sıra CHP'nin eski genel başkanlarının portre fotoğrafları asıldı. Delegelerin oturacağı koltuklar Türk bayrağı ve Kılıçdaroğlu resimli bayraklarla üstü kaplanarak partililerin kongrede  ellerinde bu bayrakları tutmaları önerildi.

CHP yönetiminin belirlediği ve onayladıkları dışında tüm pankart ve dövizlerin kaldırılması yapılan anonslarla istendi. Bu pankartlardan birisi Bağcılar İlçe Teşkilatı tarafından asılan “Aşiti, peace, barış. Bu sese kulak ver barışa ses ver" pankartıydı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN MUHARREM İNCE'YE TEKLİF

Kılıçdaroğlu, kurultay öncesi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile görüştü. Dün akşam saatlerinde yapıldığı öğrenilen görüşme, Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine gerçekleşti.               

Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye Parti Meclisi üyeliği teklif ettiği, İnce'nin ise bu teklifi "teşekkür ediyorum ancak arkadaşlarımla çalışacağım" diyerek kabul etmediği belirtildi.    

İKİ GÜN SÜRECEK

Yine salonda Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu gazetecileri Can Dündar ve Erdem Gül için CHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı tarafından asılan pankart dikkati çekti.

Salonda, 'Savaşın değil, barışın partisiyiz', 'Demokrasiyi biz getirdik, biz yücelteceğiz', 'Özgür basın varsa özgür toplum vardır' pankartları da öne çıktı. Kurultay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona gelmesinin ardından başlayacak ve 2 gün sürecek.