BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  GÜNCEL

Akademisyenlerden ikinci bildiri! Yine olay yaratacak

Güneydoğu'daki operasyonlar için 1.128 akademisyenin imza attığı bildiriden sonra ikinci bir bildiri daha geldi. Akademisyenlerin yeni bildirisinde çok konuşulacak ifadeler yer alıyor. İşte akademisyenlerin ikinci bildirisi...

Abone ol

Güneydoğu'daki operasyonlar için akademisyenlerin yayınladığı ve gündeme bomba gibi düşen bildirinin arkasından yine çok konuşulacak bir bildiri daha geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bildiriye imza atan akademisyenler için İstanbul'da savcılık 123 akademisyen hakkında re'sen soruşturma başlatmış akademisyenler tek tek gözaltına alınmıştı.

BASKIN ORAN AÇIKLADI

Kamuoyunda sert tepkilere neden olan birinci bildiriyi yayınlayan akademisyenler arasında yer alan Prof. Dr. Baskın Oran, 4 maddelik yeni bir bildiri açıkladı.

Oran'ın açıkladığı dört maddelik bildiri şöyle:

1. Erdoğan rejimi bizzat yarattığı kargaşayı bahane ederek resmi ideoloji dışındaki farklı düşüncelerini ifade eden akademisyenler başta olmak üzere Türk halkına 12 Eylül'ü aratacak bir baskıyı asla uygulayamaz.

2. Hendekler ve barikatlar denilen olay bugünkü kargaşanın sebebi değildir. Kürtlere 1919'dan bu yana verilip tutulmayan sözlerin, son olarak da müzakere masasının devrilmesinin yarattığı hayal kırıklığının ve Kürtlere uygulanagelmiş boğucu baskının günümüzdeki koşulları sonucudur.

3. Erdoğan rejimi bunları bahane yaparak kendi Kürt vatandaşlarını öldüremez, zulmedemez, onurlarını ayaklar altına alamaz, cenazelerini zırhlı araçlar arkasında sürükleyemez, kentlerini harabeye çeviremez.

4. PKK ise Kürtlerin imha edilmesi politikası ile mücadele ederken kör teröre kayarak sivillere zarar veremez, kendi halkını çaresiz bırakamaz, iktidara daha büyük baskı uygulama fırsatı yaratamaz.