BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  GÜNCEL

Serbest kalan akademisyenlerden ortak açıklama!

Kocaeli'nde gözaltına alınıp sorgularının ardından serbest bırakılan akademisyenler adliye önünde pankartla mesaj verirken "imzamızın arkasındayız" diye açıklama yaptılar.

Abone ol

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan akademisyenler savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, adliyenin önünde toplandılar.

Akademisyenler "Üniversite barıştır. Barışı savunuyoruz" yazılı pankart açtı.

Bir açıklama yapan Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu şunları söyledi: 

"Bugüne kadar binlerce öğrenci yetiştirmiş, bu ülkeye pek çok meslek grubundan genci kazandırmış öğretim elamanlarıyız. Hiçbirimizin soruşturması, bir sözü çıkmamıştır ya da herhangi bir hırsızlığa yolsuzluğa adı karışmamıştır.

Bu anlamda bir söz duyamazsınız. Bizler bu özelliklerimizle varız.

Bu bakımdan korku ile bizleri susturmak mümkün değil. Bizler devletimizden barış içerisinde yaşama hakkı, bu toplumsal hakkı talep ettik. Talep etmeye de devam edeceğiz. Ta ki bu sağlanana kadar. Biz imzalarımızın, sözümüzün arkasındayız" dedi.

Akademisyenler daha sonra Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün terör operasyonu sonucu gözaltına aldığı 9 öğrencinin serbest bırakılmasını isteyerek, adliyenin önünde beklediler.