BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.434,26
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu 2016 yılı için umutlu konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2016 yılının ekonomik anlamda daha iyi bir yıl olacağını söyledi. Türkiye'nin 24 çeyrek üst üste büyüdüğünü söyleyen Davutoğlu, Türkiye'nin bunu gerçekleştiren tek Avrupa ülkesi olduğunu ifade etti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, krizin başladığı 2007'den bu yana bir çok ülke de istihdam kayıpları yaşanırken Türkiye'de 7 milyon kişiye kişiye ilave istihdamın sağlandığını söyledi. Davutoğlu, hükümetin ilk üç ayda vaatlerin yüzde 60'ını tamamlandığını açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde Türkiye'de yatırımı bulunan yabancı sermayeli firma temsilcileriyle bir araya geldi. Yabancı yatırımcılarla yaptığı bu ilk toplantının son olmayacağını dile getiren Davutoğlu, Türkiye'nin 24 çeyrek üst üste büyüdüğünü ifade etti. Davutoğlu, şöyle konuştu;

"Kriz sonrası 2010-2014 yılları arasındaki ortalama yıllık büyüme

2016 yılı inşallah çok daha iyi bir yıl olacak, bereketli bir yıl olacak.

oranımız ise 5,4. Krizin başladığı 2007'den bu yana bir çok ülke istihdam kayıplarını yaşarken, bu sebeple çok ciddi sosyal çalkantılar, siyasi krizler içine girerken biz 6,9 milyon, takriben 7 milyon kişiye ilave istihdam sağladık. Avrupa'da bunu gerçekleştirebilen herhangi bir ikinci ülke yok.

"VAATLERİN YÜZDE 60'INI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Vaatlerimiz ve reformlarımız bağlamında ilk üç aylık vaat ettiğimiz, planladığımız vaatlerimiz ve reformlarımız arasında vaatlerimizin yüzde 60'ını gerçekleştirmiş ya da Meclis'e sevk etmiş durumdayız. Üç ay sonunda bu rakam yüzde 100 olacak. Reform paketlerinin yüzde 30'unu Meclis'e sevk ettik. 

"2016 YILI ÇOK DAHA İYİ OLACAK"

Ekim ayında sanayi üretimi bir önceki yılın aynı aynı göre yüzde 4,6 oranında önemli bir artış gösterdi. 2005 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Kasım ayı endeksi de önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 oranında artış gösterdi. 2016 yılı inşallah çok daha iyi bir yıl olacak, bereketli bir yıl olacak.

"GEREKSİZ BÜROKRASİ AYIKLANACAK"

Gereksiz bürokrasi üreten tüm süreçler ayıklanacak, en az bürokrasi ve kırtasiyeyle en hızlı hizmetin tamamlanabilmesi sağlanacaktır. Yatırımların önündeki idari ve teknik zorluklar, ilgili kurumların fikirleri alınarak azaltılacaktır.

İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarında basitleştirme, enerji lisans, ruhsat ve izin işlemlerinde kolaylaştırmayı gerçekleştirecek. Şirketlerin kuruluş ve tasfiye işlemlerinin kolaylaştırılmasını sağlayacak, vergi beyannameleriyle sosyal güvenlik bildirgelerinin birleştirecek."