BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.425,46
HABER /  POLİTİKA

CHP İstanbulda deprem

Gürsel Tekin, İstanbul ilçe teşkilatlarında büyük bir operasyon başlattı.

Abone ol

Seçimlerden önce milletvekili adaylığı için istifa eden ilçe başkanlarının yerine yenileri atandı. 8 ilçe yönetimi ise görevden alındı. Toplamda 16 ilçenin yönetimi değişti. Azledilen ilçe başkanlarının karara tepkisi sert oldu. Başkanlar 'tüzük ihlal ediliyor' diyerek karara dilekçe ile itiraz etti. Dilekçelerin bir kopyası da genel merkeze gönderildi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Tekin'den önceki İl Başkanı Şinasi Öktem de yaşananlara büyük tepki gösterdi. Partisini ağır bir dille eleştiren Öktem, "Ortada hukuksuz bir durum var. Tüzüğe aykırı işler yapılıyor. Yeni il başkanının atanması da tüzüğe aykırıydı. CHP, kendi tüzüğüne uymalı ve hukuk kuralları içinde yönetilmeli." dedi.

Tekin'in kongre için kendi kadrosunu oluşturmaya çalıştığını öne süren Öktem, ilçelere atanan geçici yönetimlerde parti üyesi olmayan isimlerin yer aldığını iddia etti.

NÖBET DEĞİŞİMİ

Eleştirilerin odağındaki İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise atamaların gayri hukuki olduğu yönündeki iddiaları reddediyor. Tekin, "Yapılanların tümü tüzüğümüze uygun. Arkadaşlarımız niye böyle konuşuyor, anlamıyorum." açıklamasında bulunuyor. Atamaları 'nöbet değişimi' olarak nitelendiren Gürsel, herhangi bir tasfiye operasyonunun söz konusu olmadığını kaydediyor.

Emre Soncan/Zaman