BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

CHP FETÖ belgeleri için Adalet Bakanlığı'na gidiyor

CHP'den 4 kişilik heyet FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin dosyayı incelemek üzere Adalet Bakanlığı'na gidecek.

Abone ol

CHP'den 4 kişilik heyet FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin dosyayı inceleyecek. Adalet Bakanlığı CHP'ye pazartesi günü için randevu verdi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "4 kişiden oluşan heyetimiz, 4 Haziran Pazartesi günü saat 11.00’de Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde ilgili evrakları inceleyecektir" dedi.

Bu başvurunun ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Mayıs Pazar günkü mitinginde, Gülen’in iade başvurusuna ilişkin belgeleri 28 Mayıs Pazartesi günü katılacağı televizyon programında açıklayacağını ifade ettiğini, ancak bu ifadesine karşın katıldığı programda bir beyanda bulunmadığını kaydeden Özel, şunları kaydetti:

“29 Mayıs Salı günü Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile yaptığım telefon görüşmesinde, belgeleri incelemek üzere Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’nin bizzat bakanlığa gelmesi çağrısında bulunulmuş, bu nezaketsiz çağrının kabul edilemeyeceği, 4 kişilik heyetimize izin verilmesi gerektiği tarafımca iletilmiştir. Heyetimizin inceleme yapması konusundaki ısrarımız üzerine Adalet Bakanlığı’ndan başvurumuza bir hafta sonra yanıt geldi. 4 kişiden oluşan heyetimiz, 4 Haziran Pazartesi günü saat 11.00’de Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde ilgili evrakları inceleyecektir. Uzman heyetimizin yapacağı inceleme Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’ye ve partimize bir rapor halinde sunulacaktır. Konunun önemi doğrultusunda yapılan incelemenin sonuçları hakkında kamuoyu da bilgilendirilecektir.”

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ABD'den arandığını söyleyerek FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye tarafından usulüne uygun istenmediğini iddia etmişti. Adalet Bakanlığı ise belgeleri CHP'nin incelemesine sunabileceklerini açıklamıştı.