BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  GÜNCEL

AÖF sınav sonuçları kaç gün sonra açıklanacak-ayın kaçında?

AÖF sınav sonuçları kaç gün sonra açıklanacak, AÖF bahar dönemi final sınavı sonuçları Haziran ayının kaçında açıklanacak sorusu binlerce açıköğretim öğrencisinin gündeminde. Yetkili bir açıklama henüz olmasa da AÖF sonuçlarının 1 hafta içinde en geç 7 Haziran'a kadar açıklanması bekleniyor. AÖF sonuç görüntüleme sayfası haberimizde olacak.

Abone ol

AÖF sonuçları 2018 ne zaman açıklanacak, 26-27 Mayıs AÖF bahar dönemi  final sınavı sonuç bilgisi haberimizde olacak. 26-27 Mayıs'ta yapılan AÖF vize sonuçlarının sınav tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde açıklanması bekleniyor. Daha önceki AÖF sonuçlarını 15 gün sonra adayların erişimine açana Anadolu Üniversitesi bahar dönemi final sonuç bilgisini de 8 Haziran'da açıklaması bekleniyor. AÖF sonuçlarını adaylar sonucanadolu.edu.tr adresinde TC şifreleri ya da kullanıcı şifreleri ile sorgulayabilecek.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi final sınav sonuçlarının, bir aksilik olmaması halinde 15 gün içerisinde öğrencilerin erişimine açılacağı tahmin ediliyor. AÖF yetkililerinin resmi olarak açıklama yapmadığı AÖF sınav sonuçlarının, 8 Haziran 2018 tarihine kadar açıklanacağı öngörülmektedir. Öğrenciler, sınav sonuçlarını AÖF öğrenci otomasyonu sisteminden takip edebilirler. Öğrenciler, AÖF sonuçlarını görüntülemek için öğrenci otomasyonuna T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci şifresi ile giriş yapacak ve bireysel notlarını görüntüleyebilecek.

AÖF 2018 DÖNEM SONU SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK: AÖF bahar dönemi ara dönem sınavlarının tamamlanmasının ardından AÖF öğrencileri şimdi de final yani dönem sonu sınavlarının hangi tarihte yapılacağını sorguluyor. AÖF tarafından dönem başında belirlenen sınav tarihleri, MEB'in düzenlediği bir sınavla çakıştığı için kurum tarafından geçtiğimiz günlerde değiştirildi. İşte, 2018 AÖF dönem sonu sınav tarihleri...

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar) ve ilk defa yapılacak olan Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları İçin Yapılacak Sınav (8. sınıflar) tarihleri MEB tarafından 02-03 Haziran 2018 tarihleri olarak yeniden belirlenmiştir.

Bu nedenle 02-03 Haziran 2018 tarihlerinde yapılması planlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı tarihlerinin 26-27 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılması kararı alınmıştır.

AÖF GEÇME NOTU KAÇ: Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor.

SINAV SONUÇ İTİRAZI: Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

 MAZERET SINAVI: Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz.

Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.