BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.426,68
HABER /  POLİTİKA

CHP bu haberle çalkalandı aday olmayacak

CHP'de bu hafta sonu yapılacak 35. Olağan Kurultay heyecanı sürerken flaş bir gelişme yaşandı. CHP Genel Başkan adayı olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurultayda aday olmayacağını açıkladı.

Abone ol

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, hafta sonu gerçekleştirilecek kurultayda ise aday olmadığını açıkladı.

İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise adaylık için gerekli 120 delegenin imzasına ulaştığını ve aday olacağını bildirdi. Eski milletvekili Umut Oran ise kararını kamuoyuyla paylaşacak.

"DEMOKRASİ, DEĞİŞİM VE KARDEŞLİK"

Bugüne kadar 18'i olağanüstü olmak üzere 52 kurultay yapan CHP'de, 35. Olağan Kurultay, 16-17 Ocak'ta Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. "Demokrasi, değişim ve kardeşlik" vurgusuyla yapılacak kurultay için salon cuma gününe yetiştirilecek.

"Birlik" ve "özgürlük" temalı afişlerin yer alacağı salonda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Atatürk posterleri yer alacak. Salonun tanıtımı ise yine cuma günü akşam saatlerinde yapılacak.
 
MUHARREM İNCE ADAY OLMAYACAK

Geçen olağanüstü kurultayda genel başkanlık için aday olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, hafta sonu gerçekleştirilecek kurultayda ise aday olmadığını açıkladı. İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise adaylık için gerekli 120 delegenin imzasına ulaştığını ve aday olacağını bildirdi. Eski milletvekili Umut Oran ise kararını bugün kamuoyuyla paylaşacak.
Parti kulislerinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Parti örgütlerinin en çok üzerinde konuştuğu konu ise PM üyelikleri. Bazı parti yöneticilerinin PM seçimlerinde "blok liste" yönteminden yana olmasına karşı Kılıçdaroğlu'nun "çarşaf liste"yi tercih edeceği konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu'nun, üçte ikisini değiştireceğinin sinyallerini verdiği PM'de, Doç. Dr. Mehmet Karlı, Milletvekili Öztürk Yılmaz ve Erdoğan Toprak, Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ve Bülent Tezcan ile çalışmalarını ABD'de sürdüren stratejist Cenk Sidar'ın yer bulacağı belirtiliyor.



MYK ÜYELERİNİN SAYISI DÜŞÜRÜLEBİLİR

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 60 olan PM üye sayısını 40'a düşürmesi için öngördüğü tüzük değişikliğini bir sonraki kurultaya bıraktığı öğrenildi. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun, 17 olan MYK üyeliklerinde ise sayıyı düşürmesi beklenirken, bazı genel başkan yardımcılıklarını birleştirerek bu sayıyı 12 veya 14'e çekebileceği belirtiliyor. Bu arada, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nı takip etmek için 900 civarında basın mensubu başvurdu. Kurultayda ilk gün genel başkan, ikinci gün ise PM üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek.