BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

CHP bayraklı araç Kanal Dye mi aitti?

Bir kaç gündür medyada yer alan bir haber var... 'Kanal D aracında CHP bayrağı' haberi... İşte bu habere açıklama birinci ağızdan yani Kanal D'den geldi!

Abone ol

Biliyorsunuz, 'Kanal D minibüsünde CHP bayrağı' başlıklı bir haber neredeyse tüm internet sitelerinde yayınlandı. Haber özellikle medyada geniş yankı bulmuş, gözleri Kanal D'ye çevirmişti. O haberle ilgili açıklama bugün Kanal D Haber Direktörü Süleyman Sarılar'dan geldi. Sözkonusu haberin gerçeği yansıtmadığını belirten Sarılar'ın açıklaması şöyle;

"Kanal D haber ekibi CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Beykoz'daki seçim çalışmasını kendi aracıyla izlemiştir. CHP bayraklarının sallandığı 34 FF 3996 plakalı minibüs üzerinde yazdığı gibi Filmekibi şirketine aittir. O şirketin de Kanal D ile hiçbir ilgisi yoktur. Filmekibi şirketi sahibi Ahmet Sönmez, Pazar günü izinli olan şoförün, arkadaşlarıyla birlikte CHP konvoyuna katıldığını, minibüsün ön camındaki Kanal D logolu kartında sunucuların kullandığı kartlardan olduğunu açıklamıştır. Ahmet Sönmez, kendisinden izinsiz parti mitingine katılan şoförün işte çıkartıldığını belirtmiştir. Bu haber tümüyle gerçekleri yansıtmadığı gibi Kanal D ile ilgisi bulunmayan bir araçtaki logodan yola çıkılarak, Kanal D Haber ile ilişkilendirilmek istenmiştir. Bu basit bir hata değilse kasıtla yapılan bir çarpıtmadır. Herhangi bir televizyon kuruluşunun kartona yazılı logosunu taşıyan her araç o kanala ait olamaz. Kaldı ki o aracın önünde ve yanında kocaman ait olduğu şirketin adı "FİLMEKİBİ" yazmaktadır. Söz konusu haberin düzeltilmesi ve gerçeğin bilinmesi için açıklamaya yer vermenizi diliyorum."

Saygılarımla;

Süleyman Sarılar

Kanal D Haber Direktörü