BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

17 yaşındaki genci Kızılırmaka attılar

Lise öğrencisi genç 19 gün önce arkadaşları ile gittiği piknikten geri dönmedi. Sır ölümünün arkasından bakın ne çıktı...

Abone ol

Sivas'ta 19 gündür kayıp olan ve pikniğe gittiği arkadaşları tarafından Kızılırmak'a itilerek boğulduğu öne sürülen genci, ırmakta arama çalışması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Endüstri Meslek Lisesinde eğitim gören Resul Halis'in (17), 20 Şubat'ta eve dönmemesi ve kendisinden bir daha haber alınamaması üzerine ailesi durumu polise bildirdi.

Bunun üzerine konuyla ilgili araştırma başlatan Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, gencin toplu ulaşımda kullandığı öğrenci indirimli kartını incelemeye aldı.

Yapılan araştırmada Halis'in kaybolduğu tarihte Karşıyaka Mahallesi yönüne giden bir halk otobüsüne bindiği,onunla birlikte indirimli öğrenci kartı kullanan 2 kişinin daha aynı araca bindiği belirlendi.

KIZILIRMAK'A PİKNİĞE GİTTİ

Halis'in kartıyla dönüş yapılmadığını, ancak diğer 2 kartla dönüş yapıldığını tespit eden ekipler, ayrıca gencin olay günü bir arkadaşına Kızılırmak'ın kenarında arkadaşlarıyla piknik yaptığına dair cep telefonuyla mesaj gönderdiği bilgisine de ulaştı.

Gencin öldürülerek Kızılırmak'a atılmış olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, Halis'in arkadaşları T.T. ve E.B'yi sorguya aldı.

TARTIŞTILAR IRMAĞA İTTİLER

Zanlıların, sorgularında tarihi Kesik Köprü yakınlarında pikniğe gittikleri arkadaşları Halis ile aralarında tartışma çıktığını, tartışma sırasında genci itip ırmağa düşürdüklerini itiraf ettikleri kaydedildi.

Halis'i düştüğü yerde kontrol ettiklerini, öldüğünü fark ettikleri genci çıkarmaya çalıştıklarını anlatan zanlılar, cesedi çıkaramayınca olay yerinden kaçtıklarını belirttiler.

Bunun üzerine Sivas Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, ırmağın olayın meydana geldiği bölgesinde Resul Halis'i botlarla arama çalışması başlattı. Ekiplerin bölgedeki arama çalışmaları sürüyor.