BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.429,70
HABER /  GÜNCEL

Bimeksin kurucusu SPKya başkan oluyor

Turan Erol'dan boşalan SPK Başkanlığı'na Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Vedat Akgiray getiriliyor.

Abone ol

SPK Başkanlığı için Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Vedat Akgiray'ın kararnamesi imzaya açıldı.

Turan Erol'un görev süresinin 20 Şubat'ta dolmasıyla boşalan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı için Vedat Akgiray'ın kararnamesi imzaya açıldı.

Akgiray, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Finans Anabilim dalı Başkanı olarak görev yapıyor. Vedat Akgiray, elektronik mağaza zinciri Bimeks'in de kurucusu. Cumhurbaşkanlığı onayının da ardından başkanlık görevine başlayacak.

Akgiray Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğretim üyeliği görevinin yanısıra teknoloji marketçiliğinin ülkemizdeki öncü kuruluşlarından Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş. (Bimeks)'in de kurucuları arasında yer alıyor.

ABD'den döndükten sonra kısa bir süre görev yaptığı Bilkent Üniversitesi'nden Ankara'yı sevmediği için ayrılan Akgiray'ın SPK Başkanlığı için ikna edildiği öğrenildi. Akgiray'ın bu görevi üstlenmesinde Ekonominin Koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Nazım Ekren'in çabalarının etkili olduğu ifade edildi.

BİMEKS'İN PATRONU

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde Finans Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Akgiray aynı zamanda başarılı bir işadamı olarak biliniyor.

Akgiray, Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret AŞ'nin kurucusu. 1990'da yurtdışından dönerken, "ek bir işimiz olsun" diye bu sektöre girdi. Boğaziçi Üniversitesi Finans Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Akgiray, Türkiye'ye 1990'da Bilkent kurulurken davet edildi.

Ancak Ankara'da çok az kalan Akgiray daha sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde göreve başladı ve ardından da Bimeks'i kurdu. Ancak Akgiray'ın SPK başkanı olmasının ardından Bimeks'ten ayrılması gerekecek.