BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Millet açlık derdinde

DP lideri Süleyman Soylu Siirt'te. Küresel krize değinen Soylu, Ergenekon'un gündemde tutulmasını eleştirdi.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye'de hiç kimsenin dokunulmaz olmadığını belirterek, ''Bizim aradığımız demokratik bir devlettir'' dedi.

Seçim çalışmaları dolayısıyla Siirt'in Aydınlar ilçesine gelen Soylu, partisinin seçim bürosunda vatandaşlara hitap etti.

Ergenekon'un 1960'larda başladığını ancak milletin açlık derdinde olduğunu ifade eden Soylu, şöyle dedi:

''Millet açlık derdinde; 'Ergenekon, Ergenekon' diyoruz. Başbakan marka şehir diyor. Ama Siirt'in haline bakın, bu hangi marka şehir oluyor. Biz halen Ergenekon'dan bahsediyoruz. Siirt'in sokaklarında gezilecek hal yok, biz hale Ergenekon'u tartışıyoruz. Tamam Ergenekon tasfiye edilmeli, gereği yapılmalı, siyasete bulaştırılmaması lazım; Bunlar doğru, ama bu memlekette işsizlik var, sabahtan akşama kadar esnaf siftahsız dükkan kapatıyor. Bunlar tartışılırken Ergenekon'un 2. iddianamesini konuşuyoruz. Ergenekon, 1960'ta başlamıştır. Ama seçimlere yaklaşık, 16 gün kaldı ve bunu seçim malzemesi yapmak, seçime doğru devamlı bunu yukarıya doğru tırmandırmak seçimin sıhhati ve sağlığı açısından çok anlamlı gözükmüyor.''

Kim bir şeye karışmışsa, bunun millet adına sonuna kadar irdelenmesi ve adaletin yerini bulması gerektiğini ifade eden Soylu, ''Bu ülkede hiç kimse dokunulmaz değildir. Bizim aradığımız demokratik bir devlettir; Sivil bir devlettir. Yani sivil halkı esas alan sivil anlayışını yürüten bir hukuk devlettir. Bizim aradığımız milletin ülkemizin güzel insanlarını sürekli sınıflandıran, sürekli olarak ilkelendiren ve tasnif eden ve ayıran bir devlet değildir'' diye konuştu.

Partisinin gördüğü ilgiyi medyanın yansıtmadığını da ileri süren Soylu, Siirt'e yeterli hizmetin yapılmadığını savunarak, ''Ahde vefa diye bir şey vardır. Bu memleket seni vekil seçmiş yaptığın hizmet bu mudur'' dedi.

DP Genel Başkanı Soylu, seçim otobüsünde şehir turu attıktan sonra Mardin'e gitti.