BIST 10.158
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.397,60
HABER /  GÜNCEL

CHP Başkanın kat oyunu

Çeşme Belediye Başkanı Tütüncüoğlu, 2 kat olması gereken evini hileyle 4 kata çıkardı

Abone ol

İçişleri Bakanlığı, Çeşme Belediyesi'nin bazı imar işlemlerini mercek altına aldı. İncelemeler sonucunda, belediyenin bazı üst düzey yöneticileriyle imar ve fen işlerinde görevli bazı eski ve yeni sorumluların imar işlemlerinde usulsüzlük yaptığı belirlendi.

Usulsüzlük yapılan imar işlemleri arasında CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'nun inşaatının da bulunduğu ortaya çıktı. Tütüncüoğlu'nun eşi Melis Tütüncüoğlu adına ruhsat çıkardığı, yapının bulunduğu alanla ilgili olarak imar planında, "mevcut teşekküle uyulacaktır" şeklinde plan notu bulunduğu belirlendi. Bu notun oluşturulan yapısal teşekkülün yüksek binalarla bozulmasını önlemek amacıyla uygulamaya konulduğu öğrenildi. Buna karşın Tütüncüoğlu, binanın ön cephesinden en fazla 2 katlık inşaat ruhsatı alabilecekken binanın kot uygulaması olmayan arka cephesinden verilen inşaat ruhsatıyla fazladan 2 kat daha çıktı.

Söz konusu yapısal teşekkülden kurtulmak için, imar planlarına göre, binanın ön cephesinden geçen geniş yoldan verilmesi gereken imar izninin, arka cephede yol varmış gibi hareket edilerek fazla kat hakkı alındığı saptandı. Tütüncüoğlu'nun bu yolla yapısal teşekkülü bozduğu tespit edilirken, inşaatın ön ve arka cephesi arasındaki yükseklikten kaynaklanan ve "kot" olarak nitelendirilen katlarının, projede "bodrum kat" olarak görünmesine karşın gerçekte "mesken" olarak inşa edildiği saptandı.

Bu tespitler üzerine Bakan Abdülkadir Aksu, Tütüncüoğlu ve diğer yetkililer hakkında soruşturma izni verdi.

CHP'li Başkan: Sorun yok

CHP'li Faik Tütüncüoğlu, kendisine ait binanın yapısal teşekkülü bozmadığını ileri sürerek, "Hiçbir sorun yok. İnşaat tam teşekküle göre yapıldı" dedi. "İstesek 2 bodrum yapardık. Ancak kayayı kıramadık. Bir araç koyacak garaj yaptık" diyen Tütüncüoğlu, imar durumunun 1984'te yapılan planda var olduğunu belirtti.

Kaynak:www.milliyet.com