BIST 10.167
DOLAR 32,39
EURO 34,72
ALTIN 2.400,38
HABER /  GÜNCEL

Adnan Kahveciyi unutma tehdidi

Pepe, Acarkent olayından sonra bazı kişilerin kendisini arayarak tehdit ettiklerini söyledi.

Abone ol

CNN Türk'te yayınlanan Cafe Siyaset programına katılan Bakan Pepe, Acarlar olayının konuşulduğu programda tehdit edildiğini söyledi. Acarlar şirketinin yasal sınırı aşan yapılaşmasının üzerine giderken tehdit telefonları geldiğini açıklayan Osman Pepe, "Bakanlığın santralından bağlanan bazı kişiler 'Adnan Kahveci'yi sakın unutma' şeklinde beni tehdit ettiler." ifadesini kullandı.

ADNAN KAHVECİ KİM?
1949 yılında doğan Adnan Kahveci, üniversite sınavına girdiği yıl Türkiye birincisi olmuş, parlak zekaya ve kişiliğe sahip bir bilim adamı ve siyasetçiydi. 1983 yılında ANAP'ın kurucuları arasında yer alan Kahveci, Turgut Özal'ın başbakan olduğu Anavatan Partisi hükümetlerinde Maliye Bakanlığı yaptı.

Yazarkasanın da mucidi olan Adnan Kahveci, 5 Şubat 1993 tarihinde eşi ve iki çocuğu ile birlikte Bolu-Gerede yakınlarında trafik kazası geçirmişti. Kazada Adnan Kahveci, eşi ve kızı Aslıhan Kahveci hayatlarını kaybetmişti. Kamuoyunda dürüstlüğü ile tanınan ve çok sevilen Adnan Kahveci'nin yeni yapılan otobanda yanlışlıkla ters yola girerek kaza geçirmesi, ölümüyle ilgili suikast şüphelerinin doğmasına yol açmıştı. Ancak bugüne kadar bu şüpheler komplo teorisi olmaktan ileriye gidemedi ve suikast olduğuna dair bir ipucu ortaya çıkmadı.