BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.438,72
HABER /  SEÇİM

CHP Ankara'yı aldı İstanbul'da ise...

TBMM'de Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin basın toplantısı düzenleyen CHP'li Umut Oran, Ankara ve İstanbul'daki anket sonuçlarını açıkladı.

Abone ol

Yerel seçimler yaklaşırken CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'dan iddialı bir çıkış geldi.

Oran, “Şu anda Ankara’yı almış görünüyoruz, İstanbul’da ise nefesimiz AKP’nin ensesinde” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yapılan son anket sonuçlarını değerlendirdi.

Parti olarak yaptırdıkları özel anketler ile uluslararası firmalar için yapılan son anketlerden söz eden CHP’li Umut Oran, “Son zamanlarda yaptırdığımız anketlerde AKP’nin oyu yüzde 36, CHP’nin oyu ise yüzde 30’un üzerinde, MHP’nin oyu da 15 – 20 bandında gözüküyor. Hedefimiz yüzde 30’larda AKP ile buluşmak. Şu anda Ankara’yı almış görünüyoruz, İstanbul’da ise nefesimiz AKP’nin ensesinde” dedi.

3 BÜYÜKŞEHRİ ALACAĞIZ

Umut Oran, “30 Mart günü üç büyükşehrin üçünde de zaferimizi ilan edeceğiz. Türkiye genelinde ise, AKP ile CHP 30’larda buluşacak. Aradaki puan farkı bir elin parmakları kadar kalacak. Türkiye’de değişim dönemi başlıyor. Bu işin sonunda Erdoğan kaybedecek ama halkımız kazanacak, Türkiye kazanacak. Erdoğan’ın başkanlık hayali bitmiştir, cumhurbaşkanlığı hayali suya düşmüştür, artık bu son başbakanlığıdır. AKP yönetimi bundan ders çıkarmalıdır, AKP için en büyük yük Erdoğan’dır, AKP Bir an evvel bu yükten kurtulmalıdır” diye konuştu.

ERDOĞAN BU ANKETİN SONUÇLARINI BİLİYOR

Bu anket sonuçlarını Erdoğan’ın da bildiğini belirten Oran, “Ceketinin cebindeki ankette bu durum yazıyor. O yüzden, Erdoğan artık ‘yüzde 50’yi hedef koymuyor. Hatta daha sonra hedefi yüzde 38 olarak göstermişti. Onu da telaffuz etmiyor. Ne diyor? Hedef birinci parti olmak. Çünkü oyları 38’in altına doğru inişte” dedi.