BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.425,68
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Ant Yapı'dan 1000 konutluk proje

Ant Yapı, İstanbul'da 1000 konutluk yeni bir projeye başlayacağını açıkladı.

Abone ol

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, İstanbul’da 3 merkezi lokasyonda 1000 konutluk yeni projelere başladıklarını söyledi.

İstanbul’un finans merkezi olması noktasında emlak sektörünün çalışmaları son derece kritik bir önem taşıyor. Özellikle İstanbul’da merkez ya da şube açan uluslararası firmaların yabancı çalışanları için kalacakları nitelikli konut, okul, sosyal çevre ihtiyacı ilk sıralarda. ENR’ın yayınladığı uluslararası müteahhitlik sıralamasında Çin’den sonra ikinci olan Türk Müteahhitlik sektörünün ilk 5 firmasından biri olduklarını ve her yıl 1 milyar dolarlık ciro ile işlere devam ettiklerini belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, İstanbul’un yeni bir finans merkezi olmaması için bir sebep göremediklerini, gerek insan kaynağı, gerek lojistik, gerek teknolojik altyapı, gerekse coğrafik olarak çok büyük avantajlara sahip olduğunu söyledi. Okay, “Sadece siyasetin ekonominin fazla önüne geçip kafaları bulandırmaması gerekiyor. Hepimiz biliyoruz ki ufak bir olayın bile yurt dışına yansıması çok büyük oluyor” diye konuştu.

Önce bölgesel finans merkezi

Finans kent olarak nitelendirilen Ataşehir ve Ümraniye civarındaki nitelikli residence projelerinin finans merkezi için gerekli olan nitelikli konut ve ofis ihtiyacına cevap verdiğini dile getiren Okay, “Burada yurtdışında çalışmış olmanın getirdiği avantajları kullanıyoruz ve yabancının ne İstediğini iyi biliyoruz. Ataşehir bölgesinde 5 yıldızlı bir otel inşa edip işletmesini Radisson Blu’ya verdik. Bu yıl Asya ve Avrupa yakasında 3 merkezi lokasyonda yüksek nitelikli 1.000.konutluk yeni projelere başladık. Yurt içinde ise dengeli ve fizibilitesi sağlam projeler geliştirdiğimiz için her ne kadar büyüme rakamlarında bir daralma beklense de büyük bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu. İstanbul’un Rusya, Ukrayna, Türki Cumhuriyetler, Körfez Ülkeleri, İran ve Kuzey Afrika ülkelerini de kapsayan bir coğrafyada bölgesel bir finans merkezi olarak başlamasının daha doğru olacağının altını çizen Okay, “Böylece ileride uluslararası bir finans merkezi olmanın da yolu açılır” dedi.