BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

'Yürekli bir savcıya ihtiyacım var!'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Amasya'da halka seslendi. Polislere halkın polisi olun diyen Kılıçdaroğlu "Yürekli bir savcıya ihtiyacım var, Başçalan için fezleke hazırlanmalı" dedi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Amasya'da halka seslendi. Polislere halkın polisi olun diyen Kılıçdaroğlu "Yürekli bir savcıya ihtiyacım var, Başçalan için fezleke hazırlanmalı" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

DÜNYANIN HERYERİNDE ONUN ADI BAŞÇALAN

Sadece Türkiye'de sanmayın, Japonya'da, Papua YeniGine'de biliyorlar bunun hırsız olduğunu, bununu başçalan olduğunu. Neden doğru biliyor musuznu bir bakanı istifa et denince sen talimat verdin ben yaptım yolsuzluk varsa sen istifa et dedi. Neresi montaj bunun? Tokat'ın kalesi kadar gerçek bir olay.

BUNLARA ADAM DEMEK OLMAZ

Adam gibi adamsan... Pardon. Adam demek fazla bunlara. Adam gibi adam istifa eder, gider mahkemede yargılanır. Aklanır. Bugün iktidardalar, sanıyorlar ki bu devam edecek. Bu millete güveniyoruz biz. Bölünmeyeceğiz, kavga etmeyeceğiz.

İnancı ve kimliği neyse benim başımın üstündedir. AK Partiye oy verenlere diyecek bir şeyim yok. Oyları analarının ak sütü gibi helaldir. Ama kul hakkını yiyenlerden hesabını sormak zorundayım.

HARAM PARAYLA UMREYE GİDİLİR Mİ?

Zafer Çağlayan, tam çağlamış. 28 defada 52 milyon götürmüş. Ben söylemiyorum Fezlekede yazıyor. TBMM'yi davet ediyoruz. Önümüzdeki günlerde. 700 bin liralık da kol saati aldı. Ben AKP'ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Bakan değil de normal bir vatandaş olsaydı o Rıza Sarraf ona o saati verir miydi? Uçağına binip umre yapıyor. Haram parayla umre yapılır mı? 76 milyonun vicdanına sesleniyorum. Din iman edebiyatı yapıyorlardı, haram parayla umreye gidilir mi? Gidilmez diyorsanız ayın 30'unda gidip oyunuzu kullanacaksınız.

30'UNDA HARAMA MI HELALE Mİ ORTAK OLACAKSINIZ?

İçişleri Bakanının oğlunun evinde 1 trilyon nakit para var. Gözleri ne zaman doyacak bunların.

Üçüncü bakan malı az götürmüş. 3 seferde 1,5 milyon dolar. Neden çünkü rüşvet çikolata kutusunda gidiyor. Az para sığıyor kutuya. Meydan meydan geziyor bana iftira ediyor diyor. Çık meydana TİB kayıtlarını koy. Hem kel hem fodul diyorlar ya... Aynen öyle. Sen başbakan değil misin çıkar belgeyi koy ortaya hepimiz gerçeği görelim.

Yalan söylemek özelliği oldu bunun. Allah büyük. Bana ağzına gelen hakareti ediyor. Etsin. Diyor ki Allahın tuzağı var. Eyvallah, öyle bir tuzak kurdu ki allah ona. İtiraf etti. Benim için diyor ki, "sen, benim evlatlarıma helal lokma yedirmedğim halde haramdan söz edemezsin" diyor. Ben daha ne diyeyim. Allahın tuzağı bu işte. 

POLİSLERE BİR TEK MESAJIM VAR

Başçalan Muş'a gidecek. Kayseri emniyetinden polis götürüyor. Kırşehir'de trafik kazası oluyor. 3 polis şehit, 22 polis yaralı. Bize bu güzel toplantıda kavgasız dövüşsüz yapma güvenliğini sağlayan tüm polislere teşekkür ediyorum. Onlardan bir şey istiyorum. Sizin aylıklarınızı bu millet ödüyor. Sizin hakkınızı bu millet ödeyecek. Başçalan değil. sizin sorunlarınızı çözmek CHP liderinin görevidir. sizin geceniz gündüzünüz yok, zor koşullarda görev yapıyorsunuz. Devleti soyan iktidara rağmen savcının verdiği görevi yaptınız, bakanların çocuklarının maskelerini düşürdünüz. Korkmayın sürüldünüz diye. Her sürgün sizin için bir onur madalyasıdır. Hatay milletvekilinin oğlunun önüne çevik kuvvet polislerini dizdiler. Ben bunları unutmam. Benim milletime hakaret edeni unutmam. Yasalar herkese eşit uygulanacak. Birisi diyor ki bunlardan, Avrupalılar bizi anlamakta zorlanıyor diyor. Nasıl anlasınlar.

Biz bu milletin bir kuruşunu yedirmedik, yedirmeyeceğiz diyor. Kalmadı ki yedirecek bir kuruş. Kendisi en büyük medyaya sahip. Arıyor, şunu televizyona çıkarın, şunu kesin diyor. Bunlardan bir medya patronu fırçadan sonra ağlıyor. Alo Fatih'i de biliyoruz. 

BİR CESUR SAVCIYA İHTİYACIM VAR

Halkın haber verme özgürlüğünü kısıtlıyorlar. Doğru bilgi vermek isteyene yasak getiriyorlar. Bu ülkede bir yürekli, cesur savcıya ihtiyacım var. Başçalan için fezleke yazacak bir savcı lazım.

15 yaşındaki Berkin çocuğumuz yaşamını yitirdi. Allahtan rahmet diliyoruz. Ama yine olaylar oluyor, yurttaşlarımız sağ duyuya davet ediyorum. Bazı partilerin binaları taşlanıyor. Kavga etmeyelim. Provokasyona gelmeyelim. Çünkü her kavga başçalana yarayacaktır.

Berkin öldü, gözünden bir damla yaş akmaz. Ama Mısır'da ölse, çıkar canlı yayında ağlar. Berkin öldü. Ölenler oldu, o seramikler kırıldı diyor. Bu kadar mal düşkünü birini görmedim ben.

YUMURTA ATANA DAVA AÇMAYACAĞIM

Rize'de bir yurttaşımız bana yumurta atmış. Polis yakalamış. Dava açacak mısınız diye bana soruyor polis. Açmayacağım. Hiç bir yurttaşıma kızmam. Benim anlayışım bu değil. Huzurlu bir Türkiye'yi yeniden kuracağız.