BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan mitinge ezan arası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Çorum'da konuşmasına ezan okunduğu gerekçesiyle ara verdi.

Abone ol

Seçim çalışmalarına Çorum'da devam eden CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, kalabalığa hitap ederken 'Arkadaşlar uyarıyor, ezan okunuyor. Ezandan sonra devam edeceğim' diyerek konuşmasına ara verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mitingde konuştu.Başbakan Erdoğan'a eleştirilerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu "'Bu sesler montaj' dedi, kendisine şu çağrıyı yaptım, 'TİB kayıtlarını yayınla. Orada görürüz' dedim. Açıklamada, çünkü gerçekler ortaya çıkacak. Sonra dedim ki, 'Dünyada büyük şirketler var, oralara gönder, gerçek mi sahte mi açıklasınlar', gönderemedi.

Ezan okunduğunu söylediler, ezandan sonra devam edeyim" diyerek konuşmasını kesti.

Ezanın bitmesinin ardından Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti;

"Küçücük çocuk 15 yaşında ekmek almaya gidiyordu, vuruldu. Bugün hayatını kaybetti. Acaba bu başçalan ailesini arayıp başsağlığı diler mi? O çocuk 15 yaşında evine ekmek götürüyordu, ama hayatını kaybetti. O çocuk hepimizin çocuğu. Onun ekmeğini elinden aldılar, hayatını aldılar.

Geçen gün beni eleştirmiş yine en ağır şekilde. Konuşurken, 'Sen benim evlatlarıma helal lokma yedirmediğim halde, haramdan bahsedecek kalitede değilsin' diyor. Ben de aynı şeyi söylüyorum zaten, sen çocuklarına helal yedirmiyorsun. Kim söyletiyor, Rabb'im söyletiyor."