BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da iki flaş tahliye SON DAKİKA

Emekli Korgeneral Mehmet Eröz ve Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın tahliye edildiği bildirildi.

Abone ol

Ergenekon davasında peş peşe tahliyelerin ardından, Eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç ve Emekli Korgeneral Mehmet Eröz için de tahliye kararı verildi. 

Art arda tahliye kararlarının geldiği Ergenekon'da bugün de Tuncer kılınç ve Mehmet Eröz tahliye edildi. Tahliye edilenlerin sayısı 30'u buldu.

Özel yetkili mahkemelerin kapatılması ve tutukluluk süresinin 10 yıldan 5 yıla indirilmesiyle tahliye taleplerini değerlendiren ağır ceza mahkemelerinden özgürlük kararları çıkmaya başladı.

30 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

6526 sayılı Yasa ile kapatılan özel yetkili mahkemelerde (ÖYM) uzun tutukluluk süresinin de 10 yıldan 5 yıla inmesiyle art arda tahliyeler yaşanıyor. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve Hrant Dink cinayetinin ‘Büyük abi’si Erhan Tuncel’in ardından dün ve bugün deİstanbul ağır ceza mahkemelerinde çok sayıda kişi tahliye edildi. Son 4 günde KCK’lılarla birlikte tahliye sayısı 30’u buldu. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de arasında bulunduğu 7 kişinin tahliye talebi ise reddedildi. Ergenekon davasından tahliye olan Dursun Çiçek ve Alparslan Arslan başka suçtan tutuklu oldukları için cezaevinden çıkamadı.

TAHLİYE OLAN İSİMLER

Tahliye olan 19 hükümlünün Ergenekon davasında aldığı cezalar şöyle: Alparslan Arslan: 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 90 yıl 3 ay hapis. Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin: 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 117 yıl hapis. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Ağırlaştırılmış müebbet. Emekli Albay Dursun Çiçek: Ağırlaştırılmış müebbet. Avukat Kemal Kerinçsiz: Ağırlaştırılmış müebbet. Tuncay Özkan: Ağırlaştırılmış müebbet. Emekli Org. Hasan Iğsız: Müebbet. Emekli Org. Şener Eruygur: Müebbet. Eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin: 49 yıl 4 ay. Oktay Yıldırım: 33 yıl 10 ay. Emekli Albay Hasan Atilla Uğur: 29 yıl 3 ay. Yalçın Küçük: 22 yıl 6 ay. Emekli Albay Levent Göktaş: 20 yıl 9 ay. Emekli Astsubay Mehmet Demirtaş: 22 yıl. Hikmet Çiçek: 21 yıl 9 ay. Teğmen Mehmet Ali Çelebi: 16 yıl 6 ay. Sedat Peker: 10 yıl. Emekli Tuğamiral Alaattin Sevim: 10 yıl. Merdan Yanardağ: 10 yıl 6 ay.

26926.jpg

26986.jpgERGENEKON'DA İKİ TAHLİYE BİR RET

Ergenekon tahliyelerinde bugün de flaş gelişmeler yaşanıyor. Uzun tutukluluk süresinin 5 yıla inmesiyle Ergenekon davasında tahliye haberleri gelmeye devam ediyor... (TIKLA OKU)