BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

CHP açılıma göz kırpıyor

Başından beri sert tutumuyla AK Parti'ye kapılarını kapatan CHP'den açılıma göz kırpan sesler yükselmeye başladı...

Abone ol


Hükümet Kürt açılımı diye yola çıktığında ilk tepki CHP'den geldi, Baykal 'ayrıştırmayız' diyerek kapıları kapadı. Başbakan Erdoğan'ın bizzat kendisiyle görüşmemesine alınan Baykal da tıpkı Bahçeli gibi, sert tutumunu açıklamalarıyla sürdürdü.

Dinlenmeden karar vermekle ve süreci tıkamakla eleştirildi. Bu tepkilerden belki de en etkilisi Sanatçı Yazar Zülfü Livaneli'den geldi.

ELEŞTİRİLER CHP'Yİ YUMUŞATTI

Eleştiriler CHP'yi yumuşattı... Şimdi partililer açılıma göz kırpan mesajlar veriyor...

Mustafa Özyürek, "Demokrasinin önündeki engeller nelerdir biz buna destek oluruz. Kırmızı çizgilerimizin dışında her konuyu konuşuruz, tartışabiliriz. Her türlü açılıma varız" diyor.

MKYK'DAN 'AÇILIMA HAZIRIZ' KARARI ÇIKTI

Onur Öymen ise hükümete "hazırlığını yap gel" mesajı verdi... Öymen "Terör bitirilmeli. Hükümetin bütün görüşleri ortaya çıkarsa görüşmeyiz tavrı içinde oluruz. Ama tavrını açıklıkla ortaya çıkmadan görüşmeyiz" dedi.

CHP MKYK'da da açılım konusu ele alındı... Ve kuruldan 1989 yılında CHP tarafından hazırlanan raporun varlığı da hatırlatılarak "CHP açılıma en hazır parti" kararı çıktı. Zaten AK Parti de CHP'den olumlu yanıt çıkmazsa bu raporu dikkate alacaklarını açıklamıştı.

ERDOĞAN DA KAPIYI ÇALABİLİR

Başbakan Erdoğan'ın siyasi danışmanlarından Ömer Çelik de 2. tur görüşmelerin Başbakan Erdoğan tarafından gerçekleşeceğini belirterek Erdoğan'ın CHP ile görüşebileceği mesajını vermişti.