BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu ilçede kuduz var! Karantinada!

Bir köpeğin kuduz nedeniyle öldüğü ortaya çıktı. İlçede büyük panik yaşandı. İlçede önlemler alında. 6 ay süreyle karantina.

Abone ol

Isparta'nın Atabey ilçesinde bir köpeğin kuduzdan dolayı öldüğü tespit edildi ve ilçe 6 ay süreyle karantinaya alındı.

Isparta Tarım İl Müdürü Mücahit Yeşil, gazetecilere yaptığı açıklamada, Atabey'in Gezirler Mahallesi'nde bir köpeğin kuduzdan öldüğünün tespit edildiğini ve ilçeye 6 ay süreyle hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığını bildirdi.

Atabey Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu tarafından alınan kararların uygulandığını kaydeden Yeşil, ''Atabey'e hayvan ve hayvansal madde giriş ve çıkışlarına izin verilmiyor. İlçede zaruri ihtiyaçlar için hayvan kesimleri zabıta ve belediye kontrolünde yapılıyor'' dedi.

İlçenin köy ve beldelerinin ise karantina kapsamı dışında olduğunu söyleyen Yeşil, köpekle temas ettiğinden şüphelenen ilçe halkı ve hayvanlar için aşılama programı hazırlandığı bildirdi. Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararları gereğince sahipsiz kedi ve köpeklerin itlaf edildiğini, sahipli hayvanların da aşılandığını kaydeden Yeşil, ilçe halkını da dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.