BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Akbank sanal portföy yarışması sonuçları

15 Temmuz–14 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen ''Akbank VOB Sanal Portföy Yarışması'' sonuçlandı.

Abone ol

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre katılımcılar, sanal 100 bin lira ile başladıkları portföylerini, VOB'da aldıkları pozisyonlarla artırmak üzere yarıştı. Yarışma sonunda en yüksek portföy değerine ulaşan ve portföyünü 885 bin 973 liraya yükselten İsa Gümüşsoy 10 bin liralık, ikinci olan Cüneyt Yüngül 5 bin liralık, üçüncü olan Şahin Günseren 2 bin 500 liralık ödüle hak kazandı.

Yarışmada bütün emirler gerçek seans saatleri içinde (09:15-17:15) gerçekleşti ve gerçek piyasadaki koşullara uygun olarak yapıldı. Akbank VOB Okulu kapsamında gerçekleştirilen yarışma süresince her gün portföyünün TL cinsinden değeri en yüksek ilk 5 yarışmacı, yarışma sayfalarında ilan edildi.

Akbank Bireysel ve Şirket Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Akbank'ın yatırımcının eğitimi konusunda önemli rol üstlendiğini ifade ederek, Akbank VOB Okulu'nun toplam 5 seviyede, A'dan Z'ye VOB hakkında tüm bilgileri müşterisi olsun olmasın tüm yatırımcılara öğretmeyi hedeflediğini belirtti.

Teorik kısmın tamamlanmasının ardından pratik yapmak için hazırlanan Akbank VOB Sanal Portföy Yarışmasının gerçeğine uygun ortam sunduğunu kaydeden Tözge, 1 ay süren yarışmada 8 bin 500 civarında katılımcının işlem yaparak VOB ile tanıştığını belirtti.

VOB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, yarışmanın, genç uzman ve yatırımcıya gerçeğe paralel uygulamayla, vadeli işlem tecrübesi kazandırdığını vurgulayarak, bu tür projelerin, vadeli piyasaların gerçeğe uygun ve doğru şekilde algılanabilmesi açısından oldukça önemli olduğunu, VOB olarak bu gibi projelerin destekçisi olacaklarını bildirdi.