BIST 10.062
DOLAR 32,38
EURO 34,64
ALTIN 2.387,91
HABER /  SPOR

Chelseadan ber transfer daha

Chelsea, Hamburg ve Hollanda milli takımının savunma oyuncusu Boulahrouz'u aldı.

Abone ol

Chelsea Boulahrouz'u transfer etti Premier League şampiyonu Chelsea, Hamburg ve Hollanda milli takımının savunma oyuncusu Khalid Boulahrouz'u kadrosuna kattı. Londra kulübü, şartlarda anlaşma sağladığı Khalid Boulahrouz'un sağlık kontrolünden geçtiğini ve resmi sözleşmenin imzalandığını açıkladı.

24 yaşındaki Hollandalı savunma oyuncunun maliyeti hakkında bilgi verilmedi. İngiliz medyası Chelsea'nin bu transfer için altı milyon sterlin ödeyeceğini iddia ediyor. Milli formayı ilk kez 2004 yılında Liechtenstein'a karşı giyen Boulahrouz, savunmanın ortasında görev yapan bir futbolcu için kısa sayılabilecek boyuna (1.75m) rağmen her iki kanattada oynayabiliyor.

Chelsea menajeri Jose Mourinho, "İngiltere gibi maç kadrosunda sadece 16 oyuncuya izin verilen bir ligde çok böyle yönlü bir futbolcuya sahip olmak büyük önem taşıyor" dedi. Sert futbolu nedeniyle "yamyam" lakabıyla anılan Khalid Boulahrouz 2006 Dünya Kupası'nda dört maçta görev yaptı. Hollanda'nın Portekiz 1-0 yenildiği ve hakem Valentin Ivanov'un 16 sarı, dört kırmızı kart çıkardığı ikinci tur maçında oyundan atılan isimler arasında Boulahrouz da vardı.