BIST 10.471
DOLAR 32,82
EURO 35,20
ALTIN 2.453,22
HABER /  GÜNCEL

Chat çetesi çökertildi!

İnternette kendilerini "kadın" olarak gösterip, çapkın erkekleri soyan çete polis tarafından çökertildi!

Abone ol

İnternette kendilerini "kadın" olarak gösterip sohbeti koyulaştırdıkları çapkın erkekleri gasp eden çete, operasyonla yakalandı. Zanlıların internette tanışarak sohbet ettikleri erkeklere kendilerini "Sibel" olarak tanıttıkları ortaya çıktı.

İstanbul Şirinevler’de artan gasp olaylarını soruşturan dedektifler, tüm gasp girişimlerinde ortak bir nokta belirlediler. Polisin bu tesbitine göre yaya gaspı mağdurlarının hemen hepsi, internetteki sohbet odalarında tanıştıkları "kadınlarla" buluşmaya gittikleri sırada soyulmuşlardı.

IP NUMARASINDAN TESPİT

Bunun üzerine Asayiş Şubesi Gasp Bürosu dedektifleri, mağdurların sohbet ederken kullandığı bilgisayarların IP numaralarından, zanlıların bilgisayar kayıtlarına ulaştı. Böylece zanlıların sohbetleri Şirinevler’deki bir internet kafeden yaptıkları anlaşıldı. Adı belirlenen internet kafeyi izlemeye başlayan dedektifler, günler süren takibe karşın, söz konusu "kadınlara" rastlayamadı. Polise göre ortada kadın yoktu ve gaspçılar, mağdurlarla elektronik sohbet yaparken kendilerini kadın olarak tanıtıyordu.

BANKAMATİKTE TEHDİT

Bu takibin sürdüğü günlerde S.Y. isimli genç, internette tanıştığı bu sanal kadınlardan biriyle buluşmak için gittiği Şirinevler’de, 3 kişi tarafından bıçak zoruyla soyuldu. S.Y’nin üzerindeki 1300 YTL’yi alan soyguncular, bununla yetinmedi, tehditle bankamatiğe götürdükleri gencin kredi kartından 800 YTL de çektiler.

Bankamatikteki güvenlik kamerasının olay sırasında kaydettiği görüntüleri inceleyen dedektifler, iki gaspçının eşgalini tespit etti. Bu görüntüleri, takibe alınan internet kafeye gelip giden kişilerle karşılaştıran dedektifler, gaspçıların kimliğini belirlemeyi başardı. Artık sıra operasyona gelmişti.

CHAT'TE YAKALANDILAR

Gasp Bürosu ekiplerince Şirinevler'deki internet kafede gerçekleştirilen operasyon sonucunda, bankamatik güvenlik kamerasının görüntülediği Şamil İlhan, Mustafa Tamer Terzioğlu ve Fatih Dilek adlı kişiler gözaltına alındı. Operasyon sırasında 3 gasp zanlısı kendilerini kadın olarak tanıtıp, çapkın erkeklerle sohbet yapıyordu.

Adım Sibel buluşalım

Gasp Büro Amirliği’nde sorgulanan zanlıların internette tanışarak sohbet ettikleri erkeklere kendilerini "Sibel" olarak tanıttıkları ortaya çıktı. Bir iki gün konuştuktan sonra birlikte olmak için buluşmayı teklif eden sözde Sibel’in önerisini kabul eden kişilerin buluşma yerine gittiklerinde çete elemanları tarafından gasp edildikleri belirlendi. Çete elemanlarının bazı kurbanlarını tanıyabilmek için buluşma yerine elinde bir gülle gelmelerini istedikleri belirtildi. Yapılan soruşturmada zanlıların 26 ayrı gasp olayına karıştıkları tespit edildi. Ancak polisin tüm ısrarına rağmen çapkın mağdurlardan sadece 5’i emniyete gelerek sanıkları teşhis etti.

Gözaltına alınan Şamil İlhan, Fatih Dilek ve Mustafa Tamer Terzioğlu, emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları Bakırköy Adliyesi’nde gasp sanığı olarak tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Haber : Uğur DÜNDAR Ertuğrul ERBAŞ Ali AKSOYER
Kaynak :