BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.399,67
HABER /  GÜNCEL

Cezasını cami temizleyerek çekiyor

Denetimlik serbestlikten yararlanan şahıs, günde 4 saat temizlik yapıyor.

Abone ol

Sakarya'nın Akyazı ilçesi'nde kamu düzenini bozmak suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılan İdris Kar, denetimli serbestlik yasası kapsamında gönüllü olarak Akyazı İlçesi'nin en büyük camii olan Gazi Süleymanpaşa Camiini temizliyor. İdris Kar 'Hem dışınadıyım hemde mübarek ramazan ayında güzel iş yapıyorum' diyerek bundan memnun olduğunu söyledi.

Akyazı ilçesi'nde yaşayan İdris Kar 2 yıl hapis cezası ile Sakarya Cezaevi'nde yatarken kapsamı değişen denetimli serbestlik yasasından yararlanlamak için başvurdu. Dilekçesi kabul edilince Akyazı Müftülüğü'nce Gazi Süleyman Paşa Camii'nde görevlendirilen İdris Kar günde 4 saat süreyle sabah 08.30-12.30 arasında temizlik işleri yapıyor. Her gün Akyazı Cumhuriyet Savcılığı'na gidip imza verdikten sonra, ertesi sabah tekrar işinin başına dönüyor.

Cezasından geriye kalan 94 gün boyunca denetimli serbestlik yasasından yararlanacak olan Kar, "Devletimizden Allah razı olsun. Böyle bir uygulama sayesinde şu anda dışarıdayım. Böyle bir uygulamadan yararlanıp dışarı çıkmak güzel bir duygu. Hem mübarek Ramazan ayında güzel işler yapıyorum Günde 4 saat kamu hizmetinde çalıştıktan sonra imza atıp her vatandaş gibi rahat dolaşabiliyorum. Bu yasa sayesinde devletimize milletimize hizmet yapıyoruz" dedi