BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Zabıtalara döner bıçaklarıyla saldırdı

Zabıta merkezini basan adam, kendini yaralıktan sonra polis merkezine gidip zabıtaların kendisi dövdüğünü ileri sürdü. İşte şahısın zabıta merkezini bastığı anlar.

Abone ol

Adana Büyükşehir Beledisi Zabıta Daire Başkanlığı'nı döner bıçağıyla basıp zabıtları öldürmek isteyen kişi yüzü kanlar içinde polis merkezine gelerek kendisini zabıtanın dövdüğünü ileri sürdü.

Olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 4 ay önce Veysi Aktürk (30) isimli seyyar satıcı Reşatbey Mahallesi'nde bulunan Zabıta Daire Başkanlığı'na gece yarısı elinde döner bıçağıyla gelip zabıtalara zarar vermek istedi. Ancak zabıtalar Aktürk'ten erken davranarak kapıları kilitleyip içeri kaçtı. Bunun üzerine sinirlenen Aktürk başkanlığının camlarını kırdı. Zabıta hemen polise haber verdi.

Olay yerine polisin gelmesiyle birlikte Aktürk elindeki jiletle kendisine zarar vermeye başladı. Aktürk, tam 1 saat 15 dakika polis tarafından ikna edilmeye çalışıldı. İkna çabaları sırasında Aktürk polislere döner bıçağını göstererek onları da tehdit etti. Bir süre sonra döner bıçağını boğazına dayayan Aktürk zabıtaların dışarı çıkmasını istedi. Vücudundaki yaralar nedeniyle kan kaybeden Aktürk, bir süre sonra önce cep telefonunu daha sonra da elindeki döner bıçağını polise vererek teslim oldu. Aktürk önce hastaneye ardından da polis merkezine götürüldü. Daha sonra adliyeye sevk edilen şahıs serbest kaldı.

Bu olaydan sonra Aktrük sürekli zabıta ekiplerini takip etmeye başladı. Bazı zabıta memurlarını evlerine kadar takip ederek korku vermeye çalıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Mimar Sinan Amfi Tiyatrosu önünde zabıta tarafından dövüldüğünü ileri sürerek Yarbaşı Polis Merkezi'ne yüzü kanlar içinde geldi. Bunun üzerine polisler karakola ambulans çağırdı.

Gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Aktürk'ün arkadaşı Veysi İzgi (30), "Arkadaşımı bu hale zabıta getirdi. Fındık satıyoruz diye onu öldüresiye dövdüler" dedi. Aktürk hastanede tedavi olduktan sonra Bağlar Polis Merkezi'ne başvurarak zabıtadan şikayetçi oldu.

BUNLAR KAMUOYU OLUŞTURUP BİZİ YILDIRMAK İSTİYOR

Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel, Aktürk'ün hasta ve bağlım bir kişi olduğunu, göreve geldikten sonra kaldırım işgaline ve kayıtdışı satışa izin vermediklerini belirterek, "Bu genç yaklaşık 4 ay önce bizim daire başkanlığını döner bıçağıyla basıp zabıtaları öldürmek istedi. Arkadaşlar onu erken fark edip kapıyı kapatınca facianın önüne geçildi. Polisler bu genci o gece zor ikna etti. Ondan sonrada sürekli zabıtaları takip etmeye başladı. Hatta bazı arkadaşlarımızı evine kadar takip ediyormuş. Bu çok sağlıklı bir genç değil" dedi.

Öncel, kendisinin zabıtanın dövdüğünü ileri sürerek polise başvurduğunu hatırlatarak, "Onun dayak yedim dediği saatte benim bütün ekibim biber seyyarıyla mücadele ediyordu. Onlar yolu kapatıp ateş yaktılar bu nedenle bütün zabıtalar oradaydı. O genci zabıtanın dövmesi imkansız. Seyyarlar zabıtının baskısından bıktığı için dayak yedik diyerek kamuoyu oluşturmaya çalışıyor" diye konuştu.