BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.393,38
HABER /  GÜNCEL

Mısır ordusundan Sina yarımadasında operasyon

Geçen hafta 16 sınır görevlisinin ölümüne yol açan baskın ardından Mısır ordusunun Sina'da farklı noktalarda düzenlediği operasyonlarda ölenler olduğu bildiriliyor.

Abone ol

Mısır güvenlik güçlerinin, geçen hafta militanların 16 sınır muhafızı polisi öldürdüğü Sina yarımadasında farklı noktalarda operasyonlar düzenlediği ve sayısı kesin olmamakla birlikte bazı silahlı kişileri öldürdükleri bildiriliyor.

Bundan önceki saatlerde Mısır ile Gazze Şeridi arasında geçişi sağlayan Refah sınır kapısına giden yolda güvenlik güçleri ve silahlı kişiler arasında çatışma yaşandığı haberleri gelmişti.

El-Mısri el-Yavn gazetesinin internet sitesinde, Sina yarımadasının kuzeyinde yer alan el-Gura köyünde militanlara ait olduğu iddia edilen bir evin füzeyle vurulduğu ve saldırıda yedi kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı bildirildi.

Mısır ordusu, geçen Pazar günü 16 sınır görevlisinin öldürülmesi üzerine operasyon başlatma kararı almıştı.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Çarşamba günü ülkenin istihbarat şefi ve bölge valisinin görevlerine son verdi.

Pazar günü militanların Mısırlı birliklere karşı düzenlediği saldırının Sina bölgesinde son yıllarda görülen en ölümcül saldırı olduğu söyleniyor.

İsrail kuvvetleri, bu saldırıda sınırı geçmeyi başaran bir grup militanın İsrail topraklarında öldürüldüğünü duyurmuştu.