BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kömür yardımı yapacağız deyip dolandırdılar

Yardım vaadiyle gelen kimliği belirsiz 3 kişi, hem hırsızlık yaptı hem de ev sahiplerini dolandırdı.

Abone ol

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Esence kasabasına kömür yardımı için geldiklerini söyleyen kimliği belirsiz 3 kişi, hem hırsızlık yaptı hem de ev sahiplerini dolandırdı.

Esence kasabasında yaşayan Mustafa ve Hatice Ak çifti, 07 plakalı beyaz araçla köye gelen 3 kişi tarafından kandırıldıklarını, 'yardım edeceğiz' vaadiyle eve giren şahısların hırsızlık yaptığını söyledi. Mustafa Ak, olayı şöyle anlattı: "Evde karı koca oturuyorduk. Kapı çalındı, daha önce hiç görmediğimiz 3 kişi 'Bizler Pancar dairesinden geliyoruz size kömür yardımı yapacağız' dedi. Dosya masrafları için 50 TL para vermeniz gerektiğini söylediler. Biz parayı verdikten sonra beni arabanın yanına getirip oyaladılar. Daha sonra ikisi içeri girdi. Biri eşimi oyalamış, diğeri evi dağıtmış ve para aramış. Duvarda bulunan bin 800 TL parayı bulduktan sonra 'Biz size daha sonra yardım edeceğiz' deyip apar topar evden ayrıldılar. Biz 65 yaş maaşı alan, geçimini zor sağlayan iki kişiyiz. Bu kişilerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz.” dedi.

Daha sonra aynı şekilde Ahmet Tatlıcan'ın evine giren kişiler, 'kömür yardımı yapacağız dosya masrafları için 50 TL vermeniz gerekiyor' dedi. Evde para arama işlemini daha kolay yapmak isteyen şahıslar, kafasına vurup Ahmet Tatlıcan'ı bayılttı. Şahıslar, evde 50 TL dışında para bulamadıkları için parayı alıp olay yerinden uzaklaştı.