BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Çeyrek altın karaborsaya düştü

Vatandaş çeyrek altına hücum edince, kuyumcular yok satmaya başladı. Fırsatçılar da türedi. Çeyrek altın karaborsada satılıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER - AJANSLAR - Altın fiyatlarında yaşanan büyük düşüşle birlikte piyasada 'çeyrek altın' kalmadı.

Küçük yatırımcı altına yönelince 'kuyumcular yok' satmaya başladı. Sabah gelen çeyrek altın öğlene kalmıyor. Küçük altın artık karaborsa!

Altın fiyatlarının aniden düşmesiyle fırlayan talep, piyasada çeyrek altının karaborsaya düşmesine neden oldu.

150 LİRAYA SATAN VAR

Darphanenin talebi karşılayacak miktarda çeyrek altın basamadığı belirtilirken, çeyrek altının bazı yerlerde piyasa fiyatı olan 130 lira yerine 140 hatta 150 liradan satılmaya başlandığı bilgisi geldi.

GRAM ALTIN VE BİLEZİK TAVSİYE EDİLİYOR

Kuyumcular ise, yatırım yapmak isteyenleri fiyatı belirsiz olan çeyrek altından uzak durmaları konusunda uyardı. Kuyumcuların tavsiyesi yatırımların gram altın ve bilezik üzerinden yapılması yönünde.

BORCUNUZU KAPATIN!

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, altın fiyatlarının düşmesiyle işlerinde hareketlilik yaşandığını söyledi.


ALTIN YİNE DÜŞÜŞTE


İki günlük sert düşüşten sonra yükselme trendine giren altın yine düşmeye başladı.

Pazartesi va Salı günü gerçekleşen rekor kayıplardan sonra tepki alımlarıyla toparlanmaya çalışan altın bugün tekrar eksiye geçti.

Spot altının ons fiyatı yüzde 1 civarında kayıpla 1.363 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

Altın fiyatlarının daha düşeceğini tahmin etmediğini ifade eden Çavuşculu, altınla borçlananlar için borcu kapatmanın tam zamanı olduğunu söyledi.

ÇEYREK ÖĞLENE KALMIYOR

Vatandaşların, özellikle çeyrek ve Cumhuriyet altını almak istediğini belirten Çavuşculu, "Darphaneden bunları temin edemiyoruz. Yok satıyoruz" dedi.

Ulus'ta kuyumculuk yapan Mesut Demir de fiyatların düşmesiyle işlerinin arttırdığını belirterek, "Çok miktarda aldığımız çeyrek altın olsa bile öğle saatine kadar bitiyor. Öğleden sonra gelenlere 'çeyrek altın kalmadı' demek zorunda kalıyoruz" dedi.

FİYAT DAHA DÜŞMEYECEK

Altın fiyatlarının daha düşeceğini tahmin etmediğini ifade eden Çavuşculu, altınla borçlananlar için borcu kapatmanın tam zamanı olduğunu söyledi.

Çeyrek altın fiyatlarının bir dönem 190 liraya kadar ulaştığını, daha sonra 155-160 liraya gerilediğini hatırlatan Çavuşculu, şimdi ise fiyatların 138-145 liraya kadar düştüğünü bildirdi.

"Fiyatlar düştü, elinizdeki altını bu yüzden mi satmıyorsunuz?" yönündeki eleştiriler geldiğini anlatan Çavuşculu, "Elimizde olsa devamlı satmak isteriz. Bulunamadığı için böyle bir durum oluşuyor" dedi.

İŞÇİLİĞİ DÜŞÜK BİLEZİK ALIN!

Çavuşculu, vatandaşlara, tasarruflarını çeyrek altın yerine bu süreçte işçiliği düşük bilezik gibi ürünlerde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

BÖYLE DÜŞÜŞ GÖRÜLMEDİ

Ankara'nın Kızılay semtinde kuyumculuk yapan Adnan İlhan, altın fiyatlarında zor görülen bir düşüşün olduğunu ifade ederek, "Yakın zamanda böyle bir düşüş görmedik" diye konuştu.

Talebi karşılamakta zorlandıklarını belirten İlhan, bu nedenle çeyrek ve Cumhuriyet altının yüzde 5-7 oranında "primli" satıldığını söyledi.