BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

AFAD’DAN SURİYE KAMPLARINA DESTEK

AFAD Başkanı Fuat Oktay, “Kamplarda yaklaşık 161 bin kişi hastanelerde hizmet alıyor. Bugün gönderilen 10 ambulans da gerek sınırdan yaralı ...

Abone ol

AFAD Başkanı Fuat Oktay, “Kamplarda yaklaşık 161 bin kişi hastanelerde hizmet alıyor. Bugün gönderilen 10 ambulans da gerek sınırdan yaralı gelen, gerekse kamplardan hastanelere giden hastalarımızın nakillerinde kullanılacak” dedi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetmeliği Başkanlığı (AFAD), 8 ilde kurulan 17 kampta yaşayan Suriyelilerin barınma, sağlık, eğitim ve yiyecek ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Günlük ortalama 5 bin poliklinik hizmetinin verildiği kamplarda, bugüne kadar toplam 1 milyon Suriyeli vatandaş tedavi edilerek, 3 binden fazla doğum gerçekleştirildi.
Başbakanlık AFAD ile Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanan sağlık hizmetlerine katkı sağlamak üzere, 28 Eylül 2012 tarihinde ‘Suriye için Suudi Arabistan İnsani Yardım Birliği’ ile bir işbirliği protokolü imzalanmıştı. Bu anlaşma kapsamında insani yardım birliği tarafından temin edilen 10 ambulans kamplarda hizmet vermek üzere düzenlenen törenle bölgelere gönderildi. Ambulanslarda, 4’ü Şanlıurfa, 4’ü Kilis, 2’si de Gaziantep’teki kamplarda hizmet verecek.
Kamplara gönderilecek ambulansların uğurlama törenine AFAD Başkanı Fuat Oktay, Suudi Arabistan Konsolosu Yahya Kahtani ve Suudi Arabistan İnsani Yardım Birliği Temsilcisi Khaled El-Selam katıldı. Oktay, bu yardım çalışmasının iki yıldır devam ettiğini ifade ederek, “Türkiye Suriyeli vatandaşlara yardım konusunda açık kapı politikası uyguladı ve devam ediyor. Başbakan’ın talimatı ilk günkü gibi devam ediyor” ifadesini kullandı.
Bugüne kadar en büyük yardımın Suudi Arabistan’dan geldiğine dikkat çeken Oktay, Suudi Arabistan’ın 50 milyon dolarlık bir nakit yardımın olduğunu söyleyerek, şimdi de yardım kuruluşunun 10 ambulans hibe ettiğini bildirdi. Oktay, kamplara gönderilen ambulansların Sağlık Bakanlığı kontrolünde hizmet vereceğine işaret ederek, “Kamplarda yaklaşık 161 bin kişi hastanelerde hizmet alıyor. Bu ambulanslar gerek sınırdan yaralı gelen gerekse kamplardan hastanelere giden hastalarımızın nakillerinde kullanılacak” şeklinde konuştu.
Suudi Arabistan Ankara Büyükelçilik Konsolosu Yahya Kahtani, Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin oldukça güçlü olduğunu belirterek, “İki ülke arasındaki ilişkiler her alanda ilerlemektedir. Özellikle insani yardım konusunda iki ülkenin işbirliği devam etmektedir” diye konuştu.
Suudi Arabistan İnsani Yardım Birliği Temsilcisi Khaled El-Selam, “Suudi Arabistan Suriyeli kardeşlerine yardım amaçlı 10 adet ambulansı temin etti. Yardım AFAD ile Suudi Arabistan Yardım Kuruluşu arasındaki koordinasyon neticesinde olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti halkına ve Devleti’ne Suriyeli vatandaşlara yardımları için teşekkür ediyorum” dedi.
(İHA)