BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTELERDE ÇIKAN OLAYLARI PROTESTO ETTİ

Dicle Üniversitesi ve diğer bazı üniversitelerde yaşanan olaylar, İstanbul’da protesto edildi. Kendilerine Anadolu Öğrenci Birliği adını ver...

Abone ol

Dicle Üniversitesi ve diğer bazı üniversitelerde yaşanan olaylar, İstanbul’da protesto edildi. Kendilerine Anadolu Öğrenci Birliği adını veren grup, son olarak İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan şiddet olaylarının, çözüm sürecine yönelik bir provokasyon olduğunu açıkladı.
Dicle Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olayların sıçradığı İstanbul Üniversitesi’nde, kendilerine Anadolu Öğrenci Birliği adını veren grup, üniversitelerde yaşanan şiddet olaylarını protesto ederek Fatih Saraçhane Parkı’nda basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklaması yapan Eren Özkaradeniz, “Müslüman toplumların karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olan ulus devletin ortaya çıkardığı Kürt meselesiyle alakalı çözüm sürecinin yüksek sesle konuşulduğu ve ülkenin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her yerinde kalıcı bir kardeşlik ve barış ortamının tesis edilmeye çalışıldığı şu günlerde, Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde başlayan ve son olarak da İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan şiddet olaylarının, çözüm sürecini zedeleme amacıyla tasarlanmış bir plan dahilinde gençliğin samimi duyguları kullanılarak uygulamaya konulduğuna üzülerek müşahede etmekteyiz” dedi.
Öte yandan açıklamada, ülke olarak bu zorlu dönemde toplumun her kesiminin, özellikle gençliğin yaşanan ve yaşanması muhtemel bu tip provokatif olaylara karşı daha aklıselim yaklaşması gerektiği ifade edildi.
(İHA)