BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çevre kirliliğine ilginç protesto!

Adana'da kendilerine '350 Hareketi' adını veren bir grup, çevre kirliliğini protesto etmek için şehir içinde bisiklet turu attı.

Abone ol

Dünyada 188 ülkede, Türkiye'de 7 ilde 7 bin kişi 10'uncu ayın 10'u, 2010'da dünyadaki çevre kirliliğine dikkat çekmek için kendilerine "350 Hareketi" adını veren bir grup bisikletle şehir turu yaptı.

Adana'da da çevre kirliliğine dikkat çekmek isteyen bisikletli yaklaşık 50 kişi Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığı'nda toplandı. Burada grup adına konuşma yapan Hüseyin Arı, dünyanın sürekli kirletildiğini ileri sürdü.

Bu kirlenmeye en güzel örneklerin Rusya'daki aşırı ısınmadan dolayı meydana gelen yangınların, Pakistan'da şimdiye kadar görülmemiş olan yağmurları örnek gösteren Arı, bu yaşanan olaylardan dolayı 40 milyon kişinin etkilendiğini savundu.

Dünyadaki yerel hareketlerin kendi renklerini koruyarak birlikte küresel bir güç olarak davranmasını sağlamayı amaçladıklarını ve bu nedenle dünyada 188 ülkede 7 bin 200 noktada gösteriler ve eğlenceler düzenlendiğini belirten Arı, "Bizler Adana'da bisikletlerimizle gösteriye katılıyoruz. Dünyayı yok oluşa sürükleyen küresel ısınmanın durdurulması isteğimizi yükseltiyoruz. 16'si bölgemizde olmak üzere Türkiye genelinde 50 ithal kömürle yapılacak olan termik santral planını protesto ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından yaklaşık 50 bisikletli şehir içinde tur atmak için hazırlandı.

Bu arada, eyleme katılan bir kişinin küresel ısınmayı ve çevre kirliliğini protesto etmek için bisiklet üzerinde hazırlandığı sırada sigara içmesi dikkat çekti.

Çocukların da katıldığı bisiklet turu, Atatürk Caddesi, Gazipaşa Bulvarı ve Baraj Yolu güzergahıyla sona erdi.