BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akçay Kent Konseyi toplandı

Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesi Kent Konseyi, 3. Olağan Genel Kurulu Kent Konseyi toplandı.

Abone ol

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesi Kent Konseyi, 3. Olağan Genel Kurulu Kent Konseyi ve Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıda çalışma gruplarına 38 kişinin kabulüne, naylon poşet kullanımın yasaklanmasının 01 Ocak 2011 tarihine uzatılmasına ve Hayvan Hakları Koruma çalışma grubu kurulmasına karar verildi.

Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurul toplantısı Akçay Belediyesi Sosyal tesisleri Salonunda yapılan toplantıda 9 gündem maddesi görüşüldü. Akçay Kent Konseyi Çalışma Yönergesi’nin 9. Maddesi A-2. Fıkrası gereği Kent Konseyi Başkanı Cahit İnceoğlu, divan başkanı olarak toplantıyı açtı. Yoklama ve açılışın ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Gündemin 3. maddesi uyarınca Divan’a 2 yazman üye seçimi yapıldı. Nurhayat Metiner ve Levent Burul oy birliği ile yazman üyeliğe seçildiler. Gündemin 4. maddesinde yürütme kurulu tarafından divana verilen rapor, okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 5. Maddesinde çalışma grubu ve meclislerine başvurular görüşüldü.

Divan Başkanı Cahit İnceoğlu, kent konseyi çalışma grupları ve çalışma meclisleri oluşturulması için gerekli duyuruların yapıldığını, 7 Şubat 2010 tarihinde yapılan 2. olağan genel kuruldan sonra 38 kişinin başvuru yaptığını ifade etti. Yürütme kurulu, tarafından yeterliliği onaylanan bu isimler tek tek okundu.

Başvuruların çalışma grupları ve çalışma meclislerine kabulü genel kurul tarafından oy birliği ile kabul edildi. Divan Başkanı Cahit İnceoğlu, 63 genel kurul üyesinin bulunduğu Akçay Kent Konseyi’ne çalışma grubu ve meclislerine de toplam 63 kişinin katıldığını, Kent Konseyi’nin 126 kişilik büyük bir halk meclisine dönüştüğünü ifade etti. Edremit Körfezi Havan Dostları Derneği Başkanı Hamdi Kavak’ın önerisi ile belde genelinde sokak hayvanlarının bakım, aşılama ve kısırlaştırma çalışmalarına destek sağlaması amacıyla Hayvan Hakları Koruma Çalışma grubu kurulması oy birliği ile kabul edildi.

Naylon poşet yasağı uygulama tarihinin ertelenmesi konusunda görüşme açılarak belirlenecek tarih konusunda Belediye Meclisine öneride bulunulmasının karara bağlanması konusu görüşmeye açıldı. Divan Başkanı Cahit İnceoğlu, daha önce 01 Ekim 2010 tarihinden itibaren naylon poşet kullanımın yasaklanması kararı alınmış ise de vatandaşların ve esnafların bilgilendirilmesi, uygulamanın daha sağlıklı olabilmesi için naylon poşet kullanımın yasaklanması uygulanmasının ileri bir tarihe kadar uzatılması konusunu genel kurul üyelerinin görüşlerine açtı.

Görüşmeler sonunda naylon poşet kullanımın yasaklanması uygulamasının 01 Ocak 2011 tarihine kadar uzatılmasına ve Belediye Meclisine önerilmesine oy çokluğu ile karar verildi. Naylon poşetlerin yasaklanması konusunda çalışmalarını sürdüren Edremit Kent Konseyi Çevre Sağlığı ve Doğayı Koruma Grubu Başkanı Cengiz Erk ve üyelerin davet edilerek Kent Konseyi üyelerine bilgilendirme toplantısı yapılmasına, daha sonra Akçay’daki esnaflarla, naylon poşet satan işyerleri ile bilgilendirme toplantısı yapılmasına, gerekli afiş, broşür hazırlanmasına, bastırılan bez torbaların dağıtılmasına ve bilgilendirici duyuruların yapılmasına karar verildi.

Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Cahit İnceoğlu tarafından Belediye çalışmaları ile kentin gereksinim ve geleceğini ilgilendiren gündemdeki projeler hakkında Genel Kurula bilgi verildi. Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Cahit İnceoğlu, geride bıraktığımız dönemde kordon park düzenlemesinin yapıldığını, yaz mevsimin sonra ermesinden sonra Yeni Mahalle’de yağmur suyu drenaj şebekesi çalışmalarını başladığını söyledi. Çalışmaların tamamlanmasından sonra Yeni Mahalle’de kış koşullarında ve yağmurlu havalarda sorun yaşanmayacağını söyledi.