BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.466,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurum rahat bir nefes alacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentin dört bir yanına yaygınlaştırdığı yeşil alanlar ve büyük parklara her geçen gün bir yenisini ekliyor.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi, mevcut atıl ve metruk yerleri de yeniden düzenleyerek, geniş halk kitlelerinin kullanımına açıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Serbest Bölgesinin atıl durumda olmasına ve kötü görüntüsüne seyirci kalmadıklarını belirterek, başlattıkları hummalı çalışmaların ardından, halkın rahat edebileceği bir ortam oluşturmuş olacaklarını kaydetti.

Eski fuar alanının içerisinde bulunan tesislerde yaptığı incelemenin ardından verdiği talimatlar sonrasında Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede hummalı bir peyzaj çalışması sürdürüyor.

Çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarına verdikleri önemin, her şeyin üstünde olduğunu ifade eden Başkan Küçükler, “Hassasiyetimiz sadece yeni yeşil alanlar oluşturma konusunda değil, mevcut alanların korunması sürecinde de tüm park ve bahçelerimiz, günlük olarak sulama işlemlerine tabi tutuyoruz. Ayrıca bu alanları ferforje demirlerle koruma altına alıyoruz” diye konuştu.

YEŞİLKENT PROJESİ KAPSAMIN’DA ERZURUM RAHAT BİR NEFES ALACAK

Erzurum’un iklim şartları da göz önünde bulundurularak, kışa dayanıklı türdeki bitkilerin Erzurum’daki park ve bahçelere dikildiğini anlatan Küçükler, Erzurum muhtelif yerlerine dikkati çekerek, bu bölgelerde çabuk büyüyen ve kış şartlarına dayanıklı mavi ladin ağaçları diktiklerini hatırlattı.

Başkan Küçükler, Erzurum’un çevre düzenlemesi ve yeşil alan bakımından estetik bir görünüm kazanması için büyük mücadeleler verdiklerini ifade ederek, “Yeşilkent projesi kapsamında şehrimizi 2011’e hazırlıyoruz. Çevre düzenlemesi ve yeşil alan oluşturma çalışmalarımız, sezon sonuna kadar devam edecek. Nefes alan bir Erzurum oluşturma amacı doğrultusunda ağaçlandırma yeşillendirme faaliyetlerimiz sürdürülecektir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplerin çevre düzenleme çalışmaları kapsamında, bölgedeki piknik alanlarının düzenlenmesi, çalışması yapılırken, bölgedeki aydınlatma direklerinin yerlerine yeni direkler takılıyor

Başkan Küçükler, eski fuar alanında yapılan çalışmada tesislerin yeni baştan ele alındığını, Erzurumluların çocukları ve aileleriyle nefes alıp dinlenebilecekleri, piknik yapıp eğlenebilecekleri dev bir mekana daha kavuşacaklarını belirtti.