BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Angusların kokusu vatandaşı bıktırdı!

Adana'da Et Balık Kurumu'nda (ETB) kesilmek için bekletilen Angusların çevreye yaydığı kötü koku mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Abone ol

Yurtdışından getirilen Angusların, kesim işleri yapılıncaya kadar merkez Yüreğir ilçesinde bulunan EBK Adana Kombinası'nda beslenmesinden dolayı ağır bir kokuya maruz kalan vatandaşlar, protesto gösterisi yaptı.

Angusların pislik saçtığını söyleyen Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Alaattin Yektauşakları, "Ben şimdiden uyarıyorum bugün olmazsa 15 gün sonra büyük bir salgına maruz kalacağız. Temizlik yok, hijyen yok, pislik içindeki hayvanları getirip yığıyorlar bizi bu kötü duruma maruz bırakıyorlar" dedi.
Belediyenin 2 hayvan besleyen vatandaşa "Yerleşim yerinde ahır kurulmaz" diyerek yasal işlem yaptığını anımsatan Yektauşakları, "Ama 3 bin tane ithal hayvanı benim mahalleme getirebiliyorlar. Temizlik hiç yok benim mahallemin insanını pisliğe mahkum ediyorlar.

Bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Bu devam ederse tepkimizi daha da yükseleceğiz çünkü rahatsızlıklar artıyor. Çocuklarımız hasta olmaya başladı. Astım hastaları nefes alamaz hale geldi. Vatandaş kapısını penceresini kapatmak zorunda kalıyor" diye konuştu.

Angusların getirilmesinin ardından hayatlarının zindan olduğunu söyleyen Sevim Kaya, "Kapımızı açamıyoruz. Gelin benim eve misafir olun kokudan duramazsınız. Çoluğumuz çocuğumuz var. Evimiz resmen sığır kokuyor ne olacak sonumuz" dedi.

Astım rahatsızlığından dolayı nefes alamadığını açıklayan Meryem Yörük ise "Evimde duramıyorum. Ölelim mi yani. Yaşamak istiyoruz. Yaşamak hakkımızı zehir etmesinler. Yemek yiyemiyoruz. Yemek yediğimiz zaman bu koku geliyor tiksiniyoruz sofradan kalkıyoruz. Temiz bir çevre temiz bir toplum istiyoruz" diye konuştu.