BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Çetenin suikast listesi

Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince çökertilen örgütün suikast listesi ortaya çıkartıldı

Abone ol

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Eryaman'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kişilerin, bir siyasetçi dışında, bir bakanın oğlu ile ünlü bir şovmene yönelik eylem hazırlığı içinde oldukları iddia edildi. Olayla ilgili bir yüzbaşı ve bir astsubay hakkında arama
kararı çıkarıldığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Eryaman'da gözaltına alınan yüzbaşı M.E. ile astsubay E.T'nin İnzibat Komutanlığı'na teslim edilmesinin ardından Ankara Terörle Mücadele Şubesi'nde gözaltında bulunan Y.A., F.E., Y.V.E., S.M.E., S.K., İ.B., Y.Y. ve M.T.'nin sorgulamaları savcıların koordinesinde sürüyor.

Bu kişilerle bağlantısı olduğu belirlenen yüzbaşı Ö.F.Ç ve astsubay Y.Y. hakkında savcılıktan arama kararı çıkarıldığı, bu kişilerin yakalanması için kurumlarına yazı gönderildiği kaydedildi.

Gözaltına alınan kişilerden esnaf olduğu belirtilen Y.A.'nın ''söz konusu kişilere finansörlük ettiğinin belirlendiği'' bildirildi. Y.A'nın 20 adet kısa metrajlı telsiz aldığı, bu telsizlerden 10'unun polis tarafından ele geçirildiği, diğer 10'unun kayıp olduğu belirtildi. Bu kişinin ayrıca ''Ulus'tan çok sayıda köstekli saat aldığı, bu saatlerin zaman ayarlı patlayıcılarda kullanıldığının da sorgulamalarda ortaya çıktığı'' ifade edildi.

Bu arada, gözaltına alınan kişilerden birine ait chreysler marka lüks bir araba da, el konularak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Gözaltına alınan kişilerin bir siyasetçiye yönelik eylem yapacağına ilişkin tespitlerin ardından, bu kişilerin bir bakanın oğlu ve ünlü bir şovmeni de hedef alan eylem hazırlığı içerisinde olduklarıiddia edildi.

Öte yandan ele geçirilen patlayıcıların menşei ve ruhsatsız silahla ilgili balistik incelemenin sürdüğü de bildirildi.

Gözaltına alınan kişilerin bağlantılarının araştırıldığı, duruma göre gözaltı sayısının artabileceği vurgulandı.