BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.440,68
HABER /  GÜNCEL

Cep mesajı genç kızı kurtardı

Kendisini bekleyen tehlikeden habersiz o eve gitti. Genç kızı kurtaran ise cep telefonu mesajı oldu. Nasıl mı?

Abone ol

Konuşmak için kendisini evine çağıran emekli polisin silah tehdidiyle tecavüz etmek istediği genç kız, arkadaşına cep telefonundan mesaj gönderdi. Polis evi basarak genç kızı kurtardı.

Samsun'da Kazım Karabekir Mahallesi'nde yalnız oturan emekli polis Recep Y., İlyasköy Mahallesi'nde cep telefonu satan arkadaşı Hakkı A'nın arkadaşı Nuran Ş'yi konuşmak istediğini söyleyerek evine çağırdı.

Eve gelen genç kızla birlikte olmak isteyen Recep Y, genç kızın kabul etmemesi üzerine silah tehdidiyle tecavüze kalkıştı.

Genç kız, fırsatını bulduğu bir anda Hakkı A'ya cep telefonundan mesaj göndererek yardım istedi.

Emekli polis polise direndi

Recep Y., ihbar üzerine eve gelen polise kapıyı açmak istemedi. Polise bir süre direnen emekli polis, ikna olarak kapıyı açtı ve gözaltına alındı.

Evde 3 adet ruhsatlı tabanca bulundu. Nuran Ş, polis merkezine götürüldü.

Cep mesajı çekmekten nasıl parmakları soyuldu

[PAGE]

3 BİN 500 BAYRAM MESAJI ÇEKTİ

Çin'in Chongqing şehrinde bir kadının geleneksel Çin yeni yılının birinci gününde cep telefonundan 3 bin 500 bayram mesajı yolladığı ve bundan dolayı parmaklarının ucunun soyulduğu bildirildi.

Yerel medyanın haberine göre, bir fabrikada yeşil çay üretim organize sorumlusu olan Zhang Haifeng, yılbaşı günü cep telefonuna gelen tam üç bin beş yüz tane tebrik mesajına cevap vereyim derken tuşlara bastığı parmaklarındaki deri soyuldu.

Zhang'ın bayramın en coşkulu olarak kutlandığı ilk bir haftada toplam 4 bin 500 tane tebrik mesajı aldığı belirtildi.

"Başlangıçta tüm mesajlara tek tek cevap veriyordum, bu yüzden tuşlara basan parmaklarımdaki deriler soyuldu." diyen Zhang, "Bunun ardından çareyi cep telefonu operatöründen yardım isteyerek buldum ve onlar da mesajlara otomatik cevap verebileceklerini söylediler." şeklinde konuştu.

Haberde Çinlilerin eskiden postayla tebrik kartı gönderme yerine artık cep telefonlarından kısa tebrik mesajı göndermeyi tercih ettikleri de kaydedildi.

Otobüse biletsiz binme kavgası can aldı

[PAGE]

Eskişehir'de son seferini yapmakta olan halk otobüsü şoförü ile araca biletsiz binmek isteyen güvenlik görevlileri arasında kavga çıktı.

Otobüste başlayıp, dışarda devam eden kavgada, bir güvenlikçi ile şoför, kaldırımın kenarındaki 5 metre yükseklikten aşağıya düştü. Kazada başına betona çarpan otobüs şoförü hayatını kaybetti.

İki ay önce emekli olan ve henüz ikramiyesini almadığı belirtilen otobüs şoförünün, olaydan bir saat önce de yanında bulunan eşini yemek yapması için eve gönderdiği öğrenildi.

Olay, Atatürk Bulvarı'ndaki Yenikent otobüs durağında meydana geldi. Ertuğrul Balcı (50) yönetimindeki 26 ED 307 plakalı 16 numaralı özel halk otobüsü, Şirintepe Mahallesi'nden hareket ettikten sonra, gece saat 23.10 sıralarında Atatürk Bulvarı'ndaki Yenikent otobüs duraklarına geldi. Burada, Osmangazi Üniversitesi'nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Engin Özdemir (33) ve Naci Güçer (36), biletsiz otobüse bindi.

Şoför Balcı, güvenlik görevlileri Özdemir ve Güçer'i bilet okutmaları konusunda uyardı. Ancak, iki güvenlik görevlisinin ısrarla otobüse biletsiz binmek istemesi üzerine, şoförle aralarında tartışma çıktı. Otobüs içinde başlayan kavga, daha sonra duraktaki büfenin yanında devam etti. Bu sırada, şoför Balcı ve Özdemir, kaldırımın kenarında 5 metre yüksekliğindeki istinat duvarından aşağıya düştü.

Başı beton zemine çarptı

Başı önce park halindeki bir otomobile, ardından beton zemine çarpan şoför Balcı, olay yerinde yaşamını yitirdi. 3 çocuk babası şoför Bağcı'nın, kavga sırasında ayağından çıkan ayakkabısı ise otobüsün önünde kaldı.
Yapılan incelemenin ardından Balcı'nın cesedi, Osmangazi Üniversitesi adli tıp birimine kaldırıldı. Polis tarafından yakalanan zanlılardan Engin Özdemir'in 155, Naci Güçer'in ise 193 promil alkollü oldukları belirlendi. İki zanlı, ''adam öldürmek'' suçundan gözaltına alındı.

Bu arada, şoför Balcı'nın belediyeden iki ay önce emekli olduğu ve henüz ikramiyesini almadığı belirtildi. Ayrıca son seferine çıkan Balcı'nın olaydan bir saat önce yanında olan eşini yemek yapması için eve gönderdiği kaydedildi.

Emekli parasını alamadı

Üzücü haberin ardından olay yerine gelerek gözyaşlarına boğulan çalışma arkadaşları Balcı'nın iki ay önce emekli olduğunu belirterek, "Arkadaşımız iki ay önce emekli oldu. Emekli parasını ve ilk maaşını bile alamadı. Emekli olmasına rağmen çalışmaya devam edecekti. Bir saat önce de eşi durağa gelmişti. Arkadaşımız yemek hazırlaması için onu eve göndermişti. Otobüslerde mutlaka biletçi olmalıdır." diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

En romantik evlenme teklifini böyle yaptı

[PAGE]

İstanbul'da yaşayan bir genç, Bursa'da ikamet eden eski nişanlısına evinin yakın bölgesindeki bilboarda ilan vererek evlenme teklif etti.

Sevdiği kızın kalbini kırdığı için aralarının bozuk olduğunu belirten genç, teklifine henüz olumlu ya da olumsuz bir cevap alamadığını söyledi.
Adana'daki stadyumda bir futbolcunun sevdiği genç kıza binlerce taraftarın önünde evlenme teklifinin ardından ilginç bir evlenme teklifi de Bursa'da ortaya çıktı.

İstanbul'da özel bir firmada çalışan H.C. isimli genç, bir süredir arası bozuk olan eski nişanlısı 'Esra' ismindeki genç kıza ilginç bir evlenme teklifi yaptı. Esra'nın oturduğu bölgeye yakın olan merkez Nilüfer ilçesi Ataevler Basın Kültür Sarayı karşısında bulunan bilboarda ilan vererek evlenme teklifinde bulunan H.C., şimdi büyük bir heyecanla ilana gelecek cevabı bekliyor.

Bir yanında işçileri sendikalaşmaya çağıran Petrol-iş ilanı, diğer yanında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen bir etkinliğin duyurusu yeralan evlenme teklifinde şu ifadeler yer aldı: "Biliyorum kalbini kırdığımı, her şeyi bir kenara bırakıp benimle bir ömür paylaşmaya, şu çivisi çıkmış dünyada aşkımızı doya doya yaşamaya, benimle beraber aynı yastıkta yaşlanmaya ve aşkımızı yaşatmaya ne dersin? Benimle evlenir misin Esra".

İlanın sahibi H.C. Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Aramız maalesef biraz bozuktu. Kendisi benim eski nişanlım olur. Hatalarım oldu, böyle bir yol buldum. Şimdilik bir cevap yok. Aramaza kara kedi girmişti, kara kedilerin dağılması için böyle bir yol buldum." dedi.

Evlenmesine karşı çıkan kızın babasını vuran genç kaç yıl hapis aldı?

[PAGE]

KIZIN BABASINI VURAN KİŞİYE 25 YIL

Adana'da kızıyla evlenmesine karşı çıkan kişiyi pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Kazım Ant'ı (48) pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Çağlar Karcı ile müştekiler Hüsne, Gönül ve Bülent Ant hazır bulundu.

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Karcı, olayı planlayarak gerçekleştirmediğini savundu.

BİRBİRİMİZİ SEVİYORDUK

Kazım Ant'ın kızıyla yaklaşık 5 ay arkadaşlık yaptığını öne süren Karcı, ''Birbirimizi seviyorduk ama ailesi evlenmemize karşı çıktı'' diye konuştu.

Bunun üzerine başkasıyla nişanlandığını belirten sanık Karcı, ''Askerden izne gelmiştim. Kazım Ant annesinin evine gelmişti. Bana kızını görmek için mi izne geldiğimi sorup hakaret etti. Balkondan üzerime tükürdü. Arabasıyla giderken de üzerime sürünce tüfekle ateş edip korkutmak istedim. Yaptığımdan pişmanım. Buna sebep olanlar utansın'' dedi.

Müşteki Gönül Ant da sanığın yalan söylediğini belirtti.

Kızının sanıkla evlenmek istemediğini, buna kendilerinin de karşı çıktığını ifade eden Gönül Ant, ''Kızımla ilgili olarak sanık bizi ölümle tehdit ediyordu. Arabamız kurşunlandı. Eşim emin olmadığı için şikayetçi olmadı. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum'' dedi.

Diğer müştekiler de sanıktan şikayetçi olduklarını ifade ederek, cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Karcı'nın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezasında indirim yapıp 25 yıl hapse mahkum edilmesine karar verdi.

Çağlar Karcı, Seyhan ilçesi Mirzaçelebi Mahallesi'nde, 18 Ağustos 2009'da, kızıyla evlenmesine karşı çıkan ve kızını başka biriyle evlendiren Kazım Ant'ı (48) 01 BB 876 plakalı otomobiliyle seyir halindeyken pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.

Yol yapma kavgasında kan aktı

[PAGE]

YOL YAPMA KAVGASI

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde, Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan'ın ''yol yapma'' nedeniyle tartıştığı aile tarafından dövülmesi üzerine, ailenin evini basan başkanın yeğenlerinin açtığı ateş sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı.

İlçe girişindeki kendi tarlasının yanına yol yapmaya çalışan Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan ile tarlasının bitişiğindeki arazinin sahipleri Fırat ailesi'nin yol yapılmasını istememesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Fırat ailesi, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Başkan Nuh Kocaaslan'ı dövdü.

AİLELER KAPIŞTI BİRİ ÖLDÜ

Olaydan sonra belediyeye geçen Başkan Kocaaslan'ın durumundan haberdar olan yeğenleri Abdurrahman ve Halil Kocaaslan, bunun üzerine, Çarşı Mahallesi Alparslan Sokak'taki Mahmut Fırat'ın evine gitti. Başkanın yeğenlerinin açtığı ateş sonucu, Ömer Fırat (55) olay yerinde öldü.

Ağır yaralanan Necmettin, Mahmut ve Reslan Fırat ise Nizip Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Hastanesine sevk edildi.

Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, ifadesine başvurulmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olaydan sonra kaçan Abdurrahman ile Halil Kocaaslan'ın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Güvenlik güçleri, olayın ardından ilçede yoğun güvenlik önlemi aldı.

Kanser hastası daha fazla dayanamadı

[PAGE]

TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE İNTİHAR ETTİ

Sivas'ta tedavi gördüğü hastanenin merdiven boşluğundan atlayarak intihar eden şahıs hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, intihar olayı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakultesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaşandı. Kanser teşhisiyle genel cerrahi servisinde tedavi gören Ali Kaya (56) dün gece 04.00 sıralarında intihar etti. 4. katta bulunan servisin merdiven boşluğundan kendisini boşluğa bırakan Kaya, olay yerinde hayatını kaybetti.

Nöbetçi savcı olay yerine gelerek incelemede bulundu. Ardından Ali Kaya'nın cenazesi, hastanenin morguna kaldırıldı.

Yapılan otopsinin ardından Kaya'nın cenazesi yakınlarına teslim edildi. Ali Kaya'nın cenazesi toprağa verilmek üzere ambulansla memleketi Ulaş ilçesine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.