BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırlılar Bursalılar'a evini açacak!

Diyarbakırlılar kente gelecek olan Bursalı taraftarları gerekirse evlerinde misafir edeceklerini belirtti.

Abone ol

Bursaspor'un Diyarbakırspor ile yapacağı maçta otellerde yer olmadığı şeklinde basında çıkan haberlere kentteki bazı otel işletmecilerinden yanıt geldi. Aralarında Dedeman Diyarbakır, Miroğlu ve Prestij otelin bulunduğu 5 otel yetkilisi, basında çıkan Bursaspor'un 7 Mart'ta Diyarbakırspor ile yapacağı maçta, otellerde yer olmadığı şeklindeki haberlere ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Dedeman Diyarbakır Otel Halkla İlişkiler Müdürü Ebru Onat, Diyarbakırspor'un kendi evinde Denizlispor'a yenilmesi nedeniyle üzgün olduklarını belirterek, Diyarbakırspor taraftarının ayakta alkışlanacak misafirperverliğini Bursaspor karşısında da göstermesi dileğinde bulundu.

Diyarbakırspor'u 27 Eylül 2009'da evinde ağırlayan Bursaspor'un maç süresince futbolculara yönelik atılan siyasi sloganlara hiçbir müdahalede bulunmadığını iddia eden Onat, Bursaspor'un, Diyarbakırspor'u 4-0 yendiği maçtan sonra ağır cezalarla karşı karşıya kalan Diyarbakırspor camiasından ve kamuoyundan özür dilemediğini kaydetti.

Onat, sloganların ırkçılık koktuğunu ve bunun Gaziantepspor maçı ile devam ettiğini ve Diyarbakırspor'un bir kaç kez ligden çekilme kararına neden olacak düzeye geldiğini ifade etti.

BURSASPOR'DAN ÖZEL UÇAK TALEBİ

Ebru Onat, Diyarbakırspor'un birçok takımı evinde ağırladığını ve gereken hassasiyeti gösterdiğini, 7 Mart Pazar günü Diyarbakırspor-Bursaspor maçı nedeniyle kente gelecek olan Bursaspor ekibinin yaptığı basın açıklamasına cevaben bu toplantıyı düzenlediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Diyarbakır'daki tüm otel ve işletmelerinde Bursaspor'un hiçbir korku ve kaygı taşımadan ilimizde konaklayabileceğini ve konaklamak için talepte bulundukları otellerden aldıkları olumsuz cevaplar, o tarihte Diyarbakır'da düzenlenen 'TOBB İl Kadın Girişimciler Komisyonu'na ait kadınlar günü etkinliği nedeniyle verilmiştir. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nde ilimizde misafir olarak 81 ilden gelecek toplam bin emekçi ve işveren kadının mevcut otellerde konaklaması nedeniyle ilimizde bir kaç otel Bursaspor'a belirtilen tarihlerde yerinin olmadığını beyan etmiş ve ellerindeki odaların tamamının bu organizasyona tahsis ettiklerini yazılı olarak faks geçmişlerdir.

Ayrıca ilimizde bulunan bir kaç otel Bursaspor'un konaklamak için hiçbir teklif göndermediğini ifade etmiştir. 22 Şubat'ta Bursapor'un bir gazeteye yapmış olduğu 'güvenlik nedeniyle Diyarbakır'da hiçbir otel bize yer vermiyor' şeklindeki ilimizin imajını zedeleyen bu açıklamayı Diyarbakır'daki otel işletmeleri olarak kabul etmiyor, Bursaspor'u Diyarbakır misafirperverliği ile otellerimizde, gerekirse evlerimizde ağırlayacağımızı belirtmek istiyoruz. Basında çıkan haberler hiç hoş değil. Biz barış, huzur ortamını yaratmaya çalıştıkça atılan manşetler her iki takımı da gerecek düzeyde. Dolasıyla açıklamalara muhatap olarak kendimizi gördük. Birkaç otelimizden hiç teklif bile alınmamış. Bu arada dün akşam Bursaspor Kulüp Başkanı ile yapılan telefon görüşmesinde, federasyondan maç saatinde özel uçak talep ettiklerini ve Diyarbakır'da konaklamayı düşünmediklerini, maç bitiminde özel uçakla geri döneceklerini beyan ettiler.''

Bir otel sorumlusu da Bursaspor'un yaptığı rezervasyon teklifini basın mensuplarına göstererek, tekliflerini olumlu karşıladıklarını, ancak Bursaspor yetkililerinin kendilerine teyit için henüz dönmediğini, istenildiği taktirde yarın akşam saat 18'e kadar kendilerine yer verebileceklerini söyledi.