BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,15
ALTIN 2.465,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Toplu taşımada reform

Erzincan'da şehir içi toplu taşımacılık sisteminde yapılacak yenilik için son aşamaya gelindi

Abone ol

Erzincan’da şehir içi toplu taşımacılık sistemindeki reform sayılabilecek uygulamanın hazırlıklarında son aşamaya gelindi.

Belediye Başkanı Yüksel Çakır, minibüs ve halk otobüsü İşletmecileriyle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Yeni sistemin 1 hafta içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, minibüs ve halk otobüsü işletmecileriyle Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda bir araya geldi. Toplantıya yeni kurulan sistemin sahibi olan kooperatif yöneticileri, 180 minibüs ve 11 halk otobüsü işletmecisi ile Erzincan Belediyesi yöneticileri de katıldı. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan yeni toplu taşıma sisteminin işleyişi, akıllı bilet uygulamaları gibi konularda son durumun değerlendirildiği toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.

Yeni sistemin kuruluş sürecinde bazı konularda acilen karar verilmesi gerektiğini belirten Çakır, akıllı kartlar, kart dolum istasyonlarının yerleri, araç şoförlerinin tespiti gibi konuları gündeme taşıdı. Belediye Başkanı Çakır şehirde 1 hafta içerisinde yürürlüğe girmesi gereken yeni toplu taşıma sistemi kapsamında, en kaliteli hizmetin üretilmesi adına sürdürülen 7 aylık çalışmanın, neticelenme aşamasına gelindiğini ve bu aşamada bazı ayrıntıların acilen sonuçlanması için çalışmaların hızlandırıldığını belirtti.