BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

TEKEL işçileri istifa ettirdi!

TEKEL işçileri Ankara'daki eylemlerini sürdürürken bağlı bulundukları sendikadan bir istifa haberi geldi.

Abone ol

Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, görevinden istifa etti. Türkel'in Tekel işçilerinin Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ile diğer konfederasyon başkanlarına yönelik protestolarını ve yuhalamalarına dayanamayarak istifa ettiği söyleniyor.

Türkel aynı zamanda Tek Gıda-İş'in de Genel Başkanı. İki ayı aşkın bir süredir eylem yapan Tekel işçileri, Tek-Gıda İş Sendikası'na bağlı bulunuyor. 

ANAM AVRADIM OLSUN İSTİFA EDERİM

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre;  dün akşam konfederasyon başkanları ile yapılan toplantının sonuçları Tekel işçisini memnun etmedi. İşçiler memnuniyetsizliklerini, “Kumlu istifa” sloganlarıyla dile getirince Genel Sekreter Mustafa Türkel, aşağıya inerek işçileri sakinleştirmeye çalıştı. Türkel daha önce de 'Kumlu istifa' sloganları atan işçilere, "bir daha böyle sloganlar atarsanız anam avradım olsun istifa ederim" demişti.

Anlatılanlara göre işçiler dün de aynı sloganları atınca Türkel, Türk-İş’i daha fazla yıpratmamak için genel sekreterlikten istifa etti. Türkel’in Tek Gıda İş Genel Başkanlığından istifa edip etmeyeceği merak edilirken; istifanın ayrıntılarını bir basın toplantısıyla açıklayacağı belirtiliyor.

BAŞKAN DA ŞAŞIRDI

Mustafa Türkel’in, Türk-İş Genel Sekreterliği görevinden istifa etmesi Türk-İş'te büyük şaşkınlık yarattı.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, istifa kararını sabah öğrendiğini belirterek, gerekçesini ise bilmediğini söyledi. Türkel ile görüşme imkanı olmadığını belirten Kumlu, “İstifa nedenini bilmiyorum. Kendisi öğleden sonra açıklayacakmış” dedi.

Kumlu, istifa dilekçesinin kabul edilip edilmeyeceği sorumuza ise; “Kendisiyle konuşup gerekçesini öğreneceğim. Ona göre karar vereceğiz” demekle yetindi