BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,82
ALTIN 2.440,85
HABER /  GÜNCEL

Çiçek'in çocukları çember sakallı mı?

CHP'li Ahmet Ersin'den Erzincan Başsavcısını çocuklar için aradığını söyleyen Çiçek'e ilginç soru!

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA-
Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasının ardından soruşturmaya müdahale ettiği suçlaması yapılan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile CHP’li Ahmet Ersin arasındaki polemik sürüyor. Ersin, “Başsavcıyı gözaltına alınan çocuklar için aradım” diyen Çiçek’e, “Gözaltına alına çocuk yok. Bizim çocuklar dediği çember sakallılar olmasın” diye dokundurdu.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek İsmailağa soruşturmasını yürüten Erzincan Başsavcısı Cihaner’i seçim ortamında gözaltına alınan çocukların durumunu öğrenmek için aradığını açıklamıştı. Ersin Çiçek’in bu sözlerinin gerçeği yansıtmadığını savundu ve İNTERNETHABER’e şunları söyledi:

GÖZALTINA ALINAN ÇOCUK YOK
“Sayın Çiçek 50-60 çocuk gözaltına alındığı için aradım diyor. 64 çocuk var ve bunlar yasadışı dini eğitim yapılan yerden alınıyor. Ama çocukların gözaltı durumu kesinlikle yok. Adliyeye götürülmeden evlerine ailelerine teslim ediliyorlar. Ama 20 kadar ders veren cemaat üyeleri var onlar alınıyor. Gözaltına alınalar da onlar. Çocuklar için aradım diye kime yutturuyor.”

ÇİÇEK’İN BİZİM ÇOCUKLARI!
Ersin Çiçek’e bir dokundurmada da bulunarak şunları söyledi:
“Gözaltına alınan çember sakallılar var. Sayın Çiçek “Bizim çocuklar” diye onları söylüyorsa bilmem. Onlar 40-50 yaşında adamlar. Sayın Çiçek’in “Bizim çocuklar” dediği sanırım onlar.”