BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.431,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eski bombaların imhası korkuttu

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde son kullanma süresi dolan bombaların imha edilmesi,vatandaşları korkuttu

Abone ol

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde son kullanma süresi dolan bombaların imha edilmesi, vatandaşlara korkulu saatler yaşatıyor. Patlamaların kontrol altında yapıldığını belirten yetkililer korkulacak bir durum olmadığını ifade ettiler.

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKE) yıllar önce üretmiş olduğu ekonomik ömrü tükenmiş uçak, tanksavar, uçaksavar bombaları ve yüksek kalibre bombalar gibi mühimmatların patlatılması kentte korku ve paniğe neden oluyor.

Patlamalar hakkında bilgi veren yetkililer, patlamaların yapılacağı gün ve zamanın anonslarla halka bildirildiği, söz konusu imhaların kontrol altında yapıldığı belirtildi.

Mühimmatların patlatılmasıyla paniğe kapıldıklarını anlatan vatandaşlar, "Deprem oldu sanarak paniğe kapılıyoruz. Bu patlamalar neden oluyor" derken, yetkililer patlamaların belirli aralıklarla kontrol altında yapıldığını bildirdi.

Yetkililer, "Patlamaların sebebi, yıllar önce üretilmiş ömrü dolmuş mühimmatlardır. Yahşihan ilçesine bağlı Bedesten mevkiinde yapılan imhalar, sağlık ekipleri, itfaiye ve uzman ekipler tarafından programlı ve kontrollü yapılmaktadır. Korkulacak bir durum yoktur" şeklinde konuştu.