BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,62
ALTIN 2.391,74
HABER /  GÜNCEL

Cengiz Özdemir meğer neler demiş!

TMSF'nin Çukurova Medya'nın başına atadığı Cengiz Özdemir'in arşivlerdeki konuşmaları inanılmaz. Bakın vakti zamanında Erdoğan ve AKP için neler demiş.

Abone ol

İNTERNETHABER - Mehmet Emin Karamehmet'in el konulan Çukurova Medya Şirketleri'nin başına geçen ayın başında Cengiz Özdemir atandı.

Kamouyu bu atamanın üzerinde pek durmadı. Peki ama kimdi bu Cengiz Özdemir, bu göreve getirilecek liyakata sahip miydi?

AK PARTİ'DEN ADAY OLDU TMSF İŞ SAHİBİ YAPTI

Cengiz Özdemir ismini kamuoyu Mart 2004 seçimlerinde AK Parti'den İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğu vakit duydu. AK Parti aday göstermeyince TMSF onu Cem Uzan'dan el konulan Star Medya'nın başına oturttu.

DYP'DEN ADAY OLDU, YİNE TMSF KURTARDI

Takvimler 2007'yi gösterirken Cengiz Özdemir yeniden bir siyasi atılım yaptı. Bu kez DYP'nin aday adayı olarak İzmit'ten bir kez daha başgösterdi. Bu adaylıkta hüsranla bitti ve onu yine TMSF kurtardı. Bu kez de Karamehmet'in el konulan Çukurova Medya Şirketleri'nin başına atandı.

2007'DE AK PARTİ İÇİN DEDİKLERİ

Siyaset hayatı bir türlü istediği gibi gitmeyen Cengiz Özdemir'i her boşta kaldığında TMSF iş sahibi yapıp kadrosunda barındırdı. Peki Özdemir'i TMSF'nin nazarında bu kadar kıymetli kılan nedir?

İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın bugünkü yazısı Cengiz Özdemir'in bilinmeyen yönüne ışık tutuyor. Özışık, 2007 yılında Özdemir'in DYP adayıyken AK Parti hakkında verdiği demeci arşivden tutup çıkartmış. Neler yok ki... Hadi Özışık'ın yazısından okuyalım;

AK PARTİ HERYERE İMAM HATİPLİ DOLDURDU

"(...) AKP’nin kurucuları arasında yer alabilirdim. Ama almadım. AKP’den umudum vardı. Merkez Sağın gerçek partisi olacaklarını düşünüyordum. Bu fırsat ellerine geçti. Ama yapamadılar. Türkiye’de siyasetin temeli, merkez sağdır.AKP merkez sağı bütünleştirebilirdi. Özal’ın yaptığını Tayyip Bey yapabilirdi. Ama yapmadı. Her yere İmam Hatiplileri doldurdular. Merkez Sağı kucaklayamadılar. Bu nedenle ortaya yeni bir ihtiyaç çıktı.

DYP İKTİDAR OLACAK

(....) Türkiye her zaman merkez sağ parti iktidarları ile nefes almıştır. Siyaset yine merkez sağda zirve yapacak. Önümüzdeki seçimlerden sonra iktidar mutlaka değişecek. Göreceksiniz. DYP mutlaka iktidarın içinde olacaktır.”


HİÇBİRİNİ BAKAN YAPMAM

"(...) İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski bütün müdürleri bugün AKP’nin milletvekilidir. Tarım Bakanı Mehdi Eker, Belediye’nin Veteriner Müdürüydü. 64 müdürlük içinde en sonuncusuydu. Türkiye’de tarımı bitirdiler. Ben AKP’nin bugünkü meclis grubu içinden 4 tane hükümet yapacak olsam, bugünkü bakanların bir tanesini bile koymazdım."

Hadi Özışık'ın yazısının tamamı için tıklayın