BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Cenazeler Türkiye'ye vardı

Paris'te öldürülen üç Kürt kadının cenazeleri uçakla İstanbul'a getirildi. Akşam saatlerinde Diyarbakır'a götürülecek olan cenazeler için yarın Diyarbakır'da büyük bir tören planlanıyor.

Abone ol

Paris'te öldürülen ve aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da yer aldığı üç Kürt kadının cenazeleri İstanbul'a vardı.

Sakine Cansız, Fidan Doğanve Leyla Söylemez'in cenazeleri, Türk Hava Yolları'nın Paris-İstanbul seferini yapan uçağıyla 16.30'da Atatürk Havalimanı'na getirildi.

Uçakta öldürülen üç kadının aileleri, yakınları ve arkadaşlarının da bulunduğu bildiriliyor.

Cenazelerin ilerleyen saatlerde THY'nın Diyarbakır uçağına nakledilmesi bekleniyor.

Cenazelerin, programda bir değişiklik olmaması halinde, Çarşamba gecesi saat 21.00 sularında Diyarbakır'da olması öngörülüyor.

Anadolu Ajansı, emniyet güçlerinin Paris'ten gelen uçağın İstanbul'a iniş saatinin yaklaşmasıyla birlikte Atatatürk Havalimanı'na çıkan yollarda, dış hatlar çevresinde ve apronu gören kısımlarda geniş güvenlik önlemleri aldığını bildiriyor.

Cenazelerin Diyarbakır'da düzenlenecek tören ardından Tunceli, Elbistan ve Mersin'e götürüleceği belirtildi.

Üç kadın, Paris'in merkezi bir semtindeki Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda silahlı saldırıya uğramışlardı.

Cinayetlerden kadınların yakın çevresindeki bazı kişilerin gece saatlerinde büroya gelmeleri üzerine haberdar olunmuştu.

Cinayetlerle ilgili geçtiğimiz gün bir açıklama yapan PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan, Fırat haber ajansına yaptığı açıklamada, "PKK silah bırakırsa ne olacak sorusunun cevabını Paris'ten aldık." şeklinde konuştu.

Kalkan, saldırının "PKK'yi tasfiye konseptinin bir parçası olduğunu" savundu.

PKK daha önce yaptığı bir açıklamada, İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile başlatılan müzakere sürecinin suikastlere rağmen sürdürüleceğini duyurmuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da müzakere sürecenin devam edeceğini belirtmişti.